Šta se jede na internetu? (danas.rs)
Šta se jede na internetu? (danas.rs)

Internet izdanje dnevnog lista Danas (danas.rs) objavilo je priču o najpopularnijim gastroblogerkama. Kako se naš Portal upravo najviše bavi hranom i receptima u online svetu, preuzeli smo deo teksta: Šta se jede na internetu – Najpopularnije gastroblogerke govore o receptima i kuvanju u virtualnom svetu.

Poslednjih decenija, kuvanje je prestalo da bude samo potreba za zadovoljavanjem jedne od osnovnih životnih potreba, već dobija sasvim novu dimenziju.

Pored raznoraznih kulinarskih emisija na televizijskim kanalima i časopisa iste tematike, internet preuzima dominaciju kada je reč o kuvanju. Na svim društvenim mrežama može se naći neverovatan broj recepata i slika spremljene hrane, a pojedini fud ili gastro blogeri imaju više pratilaca na društvenoj mreži fejsbuk nego neke od estradsnih “zvezda”.

Jedna od njih svakako je i Dragana Pušica koja vodi blog “Moje grne” čija fejsbuk stranica ima više od 361.000 pratilaca. Ova Boranka, mama dvojice mladića, udata za jednog Dakra, blog piše već devet godina.

– Ono što je meni bio podstrek da se upustim i zaplovim gastro blog “vodama” prvenstveno je bila ljubav prema kuvanju, jer ono za mene ne predstavlja obavezu, već zadovoljstvo. A “vetar u leđa” da to sve postavim na viši nivo dala mi je moja dobra drugarica i blogerka Suzana Janačković Živković, kao i moji sugrađani iz “Borske internet organizacije”, prve registrovane takve organizacije u Srbiji. Takođe i prijatelj Dejan Vesić koji je i dalje uz mene za sve nepoznatice koje me muče, kada je reč o tehničkim stvarima. Bez njih, ja danas zaista ne bih bila ovo što jesam – ističe sa ponosom Dragana.

Šta se jede na internetu? (danas.rs)
Šta se jede na internetu? (danas.rs)

Kristina Gašpar devojka koja je za kratko vreme napravila senzaciju u gastro blog svetu, nema toliko pratilaca na fejsbuk starni ali zato njeni recepti i slike sa bloga “Domaćica za vas” jedni su od najdeljenijih na društvemim mrežama. Inače ekonomista iz Bele Crkve koja se od malena, rastući u Vojvodini, susrela sa bogadstvom različitih kuhinja i običaja, što ju je i opredelilo da kuhinja i hrana postanu jedna od njenih velikih ljubavi.

– Vegetarijanac sam poslednjih dvadesetak godina i ne privlači me nijedan od pomodnih koncepata ishrane. Ljubav u hranu, pretočila sam u blog, koji sam počela da pišem pre dve godine. Iako mi nije omiljeno i ne jedem ga, umem da spremam i jela sa mesom. Jedan od ciljeva mog bloga je da sačuvam recepte od zaborava i da svoje znanje i ljubav podelim sa svima – kaže naša sagovornica.

A kada je reč o slatkišima blog Nataše Pralice iz Osijeka, bez premca je u regionu, a njenih dvoje mališana mogu se pohvaliti da mama pravi najboljie kolače. Ona je već četiri godine autor bloga Natašine slastice/kolači.biz na kojem se mogu pronaći ideje i recepti za razne poslastice popraćene slikama.

– Ideju o pokretanju bloga dao mi je suprug koji je godinama u internet svijetu, tako da se često mogu osloniti na njega u situacijama kada mi nešto zapne oko tehničkog dijela. Naime, prije četiri godine kada sam zatrudnila i ostala bez posla, odlučila sam se posvetiti onome što zaista volim na način da to podijelim sa drugima – objašnjava Nataša.

Autor teksta: Dejana Majstorović

Ceo tekst pročitajte OVDE >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!