Šta se jede na internetu? (danas.rs)

Internet izdanje dnevnog lista Danas (danas.rs) objavilo je priču o najpopularnijim gastroblogerkama. Kako se naš Portal upravo najviše bavi hranom i receptima u online svetu, preuzeli smo deo teksta: Šta se jede na internetu – Najpopularnije gastroblogerke govore o receptima i kuvanju u virtualnom svetu.

Poslednjih decenija, kuvanje je prestalo da bude samo potreba za zadovoljavanjem jedne od osnovnih životnih potreba, već dobija sasvim novu dimenziju.

Pored raznoraznih kulinarskih emisija na televizijskim kanalima i časopisa iste tematike, internet preuzima dominaciju kada je reč o kuvanju. Na svim društvenim mrežama može se naći neverovatan broj recepata i slika spremljene hrane, a pojedini fud ili gastro blogeri imaju više pratilaca na društvenoj mreži fejsbuk nego neke od estradsnih “zvezda”.

Jedna od njih svakako je i Dragana Pušica koja vodi blog “Moje grne” čija fejsbuk stranica ima više od 361.000 pratilaca. Ova Boranka, mama dvojice mladića, udata za jednog Dakra, blog piše već devet godina.

– Ono što je meni bio podstrek da se upustim i zaplovim gastro blog „vodama“ prvenstveno je bila ljubav prema kuvanju, jer ono za mene ne predstavlja obavezu, već zadovoljstvo. A „vetar u leđa“ da to sve postavim na viši nivo dala mi je moja dobra drugarica i blogerka Suzana Janačković Živković, kao i moji sugrađani iz „Borske internet organizacije“, prve registrovane takve organizacije u Srbiji. Takođe i prijatelj Dejan Vesić koji je i dalje uz mene za sve nepoznatice koje me muče, kada je reč o tehničkim stvarima. Bez njih, ja danas zaista ne bih bila ovo što jesam – ističe sa ponosom Dragana.

Šta se jede na internetu? (danas.rs)
Šta se jede na internetu? (danas.rs)

Kristina Gašpar devojka koja je za kratko vreme napravila senzaciju u gastro blog svetu, nema toliko pratilaca na fejsbuk starni ali zato njeni recepti i slike sa bloga “Domaćica za vas” jedni su od najdeljenijih na društvemim mrežama. Inače ekonomista iz Bele Crkve koja se od malena, rastući u Vojvodini, susrela sa bogadstvom različitih kuhinja i običaja, što ju je i opredelilo da kuhinja i hrana postanu jedna od njenih velikih ljubavi.

– Vegetarijanac sam poslednjih dvadesetak godina i ne privlači me nijedan od pomodnih koncepata ishrane. Ljubav u hranu, pretočila sam u blog, koji sam počela da pišem pre dve godine. Iako mi nije omiljeno i ne jedem ga, umem da spremam i jela sa mesom. Jedan od ciljeva mog bloga je da sačuvam recepte od zaborava i da svoje znanje i ljubav podelim sa svima – kaže naša sagovornica.

A kada je reč o slatkišima blog Nataše Pralice iz Osijeka, bez premca je u regionu, a njenih dvoje mališana mogu se pohvaliti da mama pravi najboljie kolače. Ona je već četiri godine autor bloga Natašine slastice/kolači.biz na kojem se mogu pronaći ideje i recepti za razne poslastice popraćene slikama.

– Ideju o pokretanju bloga dao mi je suprug koji je godinama u internet svijetu, tako da se često mogu osloniti na njega u situacijama kada mi nešto zapne oko tehničkog dijela. Naime, prije četiri godine kada sam zatrudnila i ostala bez posla, odlučila sam se posvetiti onome što zaista volim na način da to podijelim sa drugima – objašnjava Nataša.

Autor teksta: Dejana Majstorović

Ceo tekst pročitajte OVDE >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šta se jede na internetu? (danas.rs)

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.