Starinska karamel oblanda – Nada Georgijev-Gačić

Recept za starinsku karamel oblandu, konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018.

289

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Starinska karamel oblanda.

Starinska karamel oblanda, sastojci:

  • jedno pakovanje velikih oblandi
  • 1 l mleka
  • 800 gr šećera
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • pun dubok tanjir mlevenih oraha
  • 125 gr maslaca

Starinska karamel oblanda, priprema:

  • U dublju šerpu sipati mleko i šećer, promešati pa kuvati na tihoj vatri oko 3 sata. Mleko treba tek da vri, nikako da ključa. U početku potrebno je da promešate s vremena na vreme ali već pri kraju kuvanja tražiće više pažnje. Lako ćete primetiti kako se karamel ukuvava i zgušnjava.
  • Na kraju kuvanja dodati maslac, vanilu i po želji mlevene orahe i sve dobro promešati da se maslac otopi i smesa sjedini.
  • Fil prohladite, ne sme da bude vreo, ali ne dozvolite ni da se sasvim ohladi. Vreo fil učiniće oblande žilavim a hladan se opet neće lepo upiti u kore. Oblandu nafilovati, sve sem poslednje kore, pa je pritisnuti nekim ravnim, težim predmetom (velikim plehom od rerne ) i ostaviti je na sobnoj temperaturi da se fil stegne, a kore da malo omekšaju.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More