Starinska pita bundevara – Danijela Živković

Starinska pita bundevara.

Starinska pita bundevara, sastojci:

  • 500 gr gotovih kora za pitu
  • 500 gr rendane bele tikve
  • 500 gr šećera
  • 3 vanil šećera
  • 200 ml ulja

Starinska pita bundevara, priprema:

  • Na zagrejanom ulju sipati rendanu bundevu i pržiti dok omekša.
  • Kad omekša dodati šećer i vanil šećer.
  • Izmešati i upržiti još oko par minuta.
  • Fil za kore je spreman.
  • Podeliti kore po 6 kore za 3 rolata.
  • Prvu koru premazati filom oko 3 kašike. Staviti preko drugu koru premazati fil, tako redom svih 6 kora. Uviti u rolat.
  • Praviti ostale rolate dok se utroši fil i kore.
  • Rolate staviti u podmazan pleh premazati uljem i peći na 200 C oko 40 minuta.

Vreme pripreme: 15 minuta

Broj osoba: 6 osoba

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Starinska pita bundevara – Danijela Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.