Puding se nije oduvek kupovao u kesicama u supermarketu. Puding je bio domaći proizvod i ponos svake domaćice – starinski badem puding.
Badem puding, sastojci:
- 125 gr pečenog, oljuštenog badema
- 125 gr šećera
- 7 jaja
- 500 gr šećera
- zemička
- mleko
- puter
Badem puding, priprema:
- Ispeći i oljuštiti badem, ili kupiti pečeni oljušten badem
- U tiganju zagrejati šećer dok se ne istopi, ubaciti u njega badem i razliti na hladan tanjir premazan puterom
- Ostaviti da se ohladi, pa zatim fino izlomiti.
- U činiji izmešati penasto 7 žumanaca i 500 gr šećera. Dodati jednu ispasiranu zemičku, koju prethodno dobro natopite mleko. Tvrdo ulupati sneg od 7 belanaca i dodati u smesu.
- Masu nasuti u podmazan kalup za puding, poklopiti i peći u rerni oko pola sata.
- Kad je puding gotov, posuti ga lomljenim bademom i šećerom.
- Poslužuje se uz kafe-šato.
Izvor: Kuvar zaboravljenih jela. Objavljeno u informativne svrhe.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!