BKTV news - Staro narodno verovanje: ova sobna biljka donosi sreću svakoj ženi - Pixabay
BKTV news - Staro narodno verovanje: ova sobna biljka donosi sreću svakoj ženi - Pixabay

Sobna biljka spatifilum prisutna je gotovo u svakom domu, ali većina ne zna njen naziv niti kako da je pravilno neguje.

Od davnina postoji verovanje da ova biljka donosi sreću njenoj vlasnici. Ova biljka u kući povlači za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Naime, slobodne devojke su ubrzo pronalazile momka, a devojke u vezi su brzo dobijale bračne ponude, dok su udate žene živele srećni bračni život. Spatifilum još nazivaju i “ženskom srećom”.

BKTV news - Staro narodno verovanje: ova sobna biljka donosi sreću svakoj ženi - Pixabay
BKTV news – Staro narodno verovanje: ova sobna biljka donosi sreću svakoj ženi – Pixabay

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne i s pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o dugoočekivanom radosnom događaju.

Pročitajte: Voćka zlata vredna – urme >>>

Mnogo kasnije, ova biljka i verovanja povezana sa njom, postala su naširoko poznata. Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje srećnim drugaricama pelcere spatifiluma da bi i one, takođe, doživele magićnu moć ove biljke. Danas je “ženska sreća” jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za lepši pol.

Sobne biljke treba da volite, brinete o njima, redovno je zalivate i prihranjujete, kako bi biljka osetila vašu ljubav.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!