Inspirisana Ukusima Vojvodine rešila sam da isprobam još jedan recept, štrudla sa džemom, sa velikog panoa sa Gastronomske manifestacije u Novom Sadu.
Štrudla sa džemom, sastojci:
- 500 gr brašna
- 2 kašike suvog kvasca
- 100 gr šećera
- malo soli
- 125 ml ulja
- 125 ml mlakog mleka
- 2 žumanceta +1belance 1 belance za premaz štrudle
- 300 gr džema od maline ii po ukusu
Štrudla sa džemom, priprema:
- Polovinu brašna staviti u posudu.
- Napraviti udubljenje pa dodati žumanca, belance, so, šećer, suvi kvasac, ulje i mlako mleko.
- Sjediniti fino sve sastojke uz dodatak preostalog brašna.
- Testo ostaviti da nadođe.
- Nadošlo testo razviti na pek papiru.
- Razvijeno testo premazati sa džemom.
- Uviti uz pomoć pek papira u rolat.
- Staviti u tepsiju a štrudlu premazati sa neumućenim belancetom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
- Prijatno
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!