Štrudla sa džemom – Dijana Popović

Inspirisana Ukusima Vojvodine rešila sam da isprobam još jedan recept, štrudla sa džemom, sa velikog panoa sa Gastronomske manifestacije u Novom Sadu.

Štrudla sa džemom, sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 2 kašike suvog kvasca
  • 100 gr šećera
  • malo soli
  • 125 ml ulja
  • 125 ml mlakog mleka
  • 2 žumanceta +1belance 1 belance za premaz štrudle
  • 300 gr džema od maline ii po ukusu
Štrudla sa džemom - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Štrudla sa džemom – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Štrudla sa džemom, priprema:

  • Polovinu brašna staviti u posudu.
  • Napraviti udubljenje pa dodati žumanca, belance, so, šećer, suvi kvasac, ulje i mlako mleko.
  • Sjediniti fino sve sastojke uz dodatak preostalog brašna.
  • Testo ostaviti da nadođe.
  • Nadošlo testo razviti na pek papiru.
  • Razvijeno testo premazati sa džemom.
  • Uviti uz pomoć pek papira u rolat.
  • Staviti u tepsiju a štrudlu premazati sa neumućenim belancetom.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
  • Prijatno

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Štrudla sa džemom – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.