Štrudla sa orasima – Kristina Gašpar

105

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Štrudla sa orasima, sa makom, sa džemom… Vojvođanski specijalitet – natenane. Ova štrudla je posna, sasvim slučajno. Imala sam u planu da napravim baklavu, ali kore koje sam kupila, bile su buđave. I eto, tako je nastala ova štrudla.

Mleko, mlečne proizvode, jaja,.. retko kada imam u frižideru, pa je štrudla sticajem okolnosti posna.

Štrudla sa orasima ne mora biti posna. Napomenula sam da je ovo bilo slučajno.

Umesto vode stavite mleko. U testo dodajte 2 žumanceta. Štrudlu premažite umućenim jajetom. Štrudla sa orasima ne mora imati džem. Ukoliko želite da je napravite samo sa orasima, mlevene orahe poparite mlekom ili sjednite sa umućenim belancima.

Štrudla sa orasima - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štrudla sa orasima – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Štrudla sa orasima – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Štrudla sa orasima, sa makom, sa džemom… Vojvođanski specijalitet – natenane. Ova štrudla je posna, sasvim slučajno. Imala sam u planu da napravim baklavu, ali kore koje sam kupila, bile su buđave. I eto, tako je nastala ova štrudla.

Štrudla:

  • 350 gr brašna tip 500
  • 150 gr oštrog brašna
  • 0,5 kašičice soli
  • 2 kašike vanilin secera
  • limunova kora (rendana)
  • 4 kašike ulja
  • 3 dl vode (mlake)
  • 15 gr svežeg kvasca

Fil:

  • 450 gr oraha (mlevenih)
  • 15 kašika džema od kajsija
  • 1 kašika vanilin secera
  1. Izmešajte kvasac, malo šećera, malo vode i brašna.
  2. Ostavite kavasac da naraste, na toplom mestu.
  3. U posudu za mešenje sipajte suve sastojke, izmešajte ih, napravite udubljenje, dodajte tečne sastojke i nadošao kvasac.
  4. Umesite glatko testo, dobro ga upakujte i ostavite ga da naraste.
  5. Podelite ga na tri dela, napravite jufkice, pokrijte ih i ostavite da se odmore 15-tak minuta.
  6. Za to vreme napravite fil – sjedinite sve navedne sastojke i podelite na tri dela.
  7. Svaku jufku razvijte u pravougaonik okvirnih dimenzija 30*25 cm, premažite filom i uvijte štrudle (po široj strani).
  8. Štrudle premažite uljem i ostavite ih da odstoje 20-tak minuta.
  9. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 25 minuta.
Prohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu, po želji.

A vanilin šećer – pravi, domaći.

Štrudla sa orasima - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štrudla sa orasima – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy