Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Sutlijaš s grizom – Kristina Gašpar

0

Sutlijaš s grizom – sutlijaš ili pirinčanu kašu u osnovi čine: pirinač, mleko i šećer.

Naravno, u sutlijaš možete dodati ono što volite – suvo grožđe, cimet, vanilu, kardamom, koru od narandže ili limuna, čokoladu…

Sutlijaš možete obogatiti raznoraznim voćnim, čokoladnim ili nekim drugim prelivima.

Sutlijaš je kaša kojom se hrane bebe, uglavnom od 10-tog meseca. Kada se priprema za bebe, ne dodaje se ništa osim mleka, pirinča i šećera.

 

Sutlijaš sa grizom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

 

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Sutlijaš s grizom - Kristina Gašpar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2
Štampanje

Sutlijaš s grizom – Kristina Gašpar

Sutlijaš s grizom - sutlijaš ili pirinčanu kašu u osnovi čine: pirinač, mleko i šećer.
Obrok Desert, Doručak, Užina
Kuhinja Srpska/Srbijanska, Turska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 6 porcija

Sastojci

Sutlijaš:

  • 200 g pirinča
  • 1 prstohvat soli
  • 1,5 l mleka
  • 10 g vanilin secera
  • 150 g šećera
  • 2 kašike griza

dekoracija:

  • preliv od jagoda po potrebi
  • bela čokolada lomljena ili rendana, po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Dobro opran pirinač preliti šoljom vode, dodati prstohvat soli i kuvati na nižoj temperaturi.
  2. Kada se voda upije, dodati još pola šolje.
  3. Potom naliti 1 l mleka. Kuvati na nižoj temperaturi.
  4. Kada počne da se zgušnjava, sipati ostatak mleka.
  5. Na kraju, kada je pirinač dovoljno kuvan, umešati šećere i griz.
    Sutlijaš s grizom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  6. Prokuvati još koji minut.
    Sutlijaš s grizom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  7. Sutlijaš sipati u činijice, dekorisati prelivom od jagoda (ili prelivom od nekog drugog voća po izboru) i posuti komadićima bele čokolade
    Sutlijaš s grizom - Kristina Gašpar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2

Beleške

Sutlijaš je kremastiji kada se doda griz. Ukoliko niste ljubitelji voćnih preliva, ovako pripremljen sutlijaš možete dekorisati cimetom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.