Sutlijaš s grizom – sutlijaš ili pirinčanu kašu u osnovi čine: pirinač, mleko i šećer.
Naravno, u sutlijaš možete dodati ono što volite – suvo grožđe, cimet, vanilu, kardamom, koru od narandže ili limuna, čokoladu…
Sutlijaš možete obogatiti raznoraznim voćnim, čokoladnim ili nekim drugim prelivima.
Sutlijaš je kaša kojom se hrane bebe, uglavnom od 10-tog meseca. Kada se priprema za bebe, ne dodaje se ništa osim mleka, pirinča i šećera.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Sutlijaš s grizom – Kristina Gašpar
Sutlijaš s grizom – sutlijaš ili pirinčanu kašu u osnovi čine: pirinač, mleko i šećer.
Sutlijaš:
- 200 g pirinča
- 1 prstohvat soli
- 1,5 l mleka
- 10 g vanilin secera
- 150 g šećera
- 2 kašike griza
dekoracija:
- preliv od jagoda (po potrebi)
- bela čokolada (lomljena ili rendana, po potrebi)
- Dobro opran pirinač preliti šoljom vode, dodati prstohvat soli i kuvati na nižoj temperaturi.
- Kada se voda upije, dodati još pola šolje.
- Potom naliti 1 l mleka. Kuvati na nižoj temperaturi.
- Kada počne da se zgušnjava, sipati ostatak mleka.
- Na kraju, kada je pirinač dovoljno kuvan, umešati šećere i griz.
- Prokuvati još koji minut.
- Sutlijaš sipati u činijice, dekorisati prelivom od jagoda (ili prelivom od nekog drugog voća po izboru) i posuti komadićima bele čokolade
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!