Svinjske šnicle u kaputu – ovako pripremljene, dekorativne i ukusne šnicle, uz dodatak neke sezonske salate i pire krompira, svakako će obradovati vaše ukućane ili goste…
Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>
Svinjske šnicle u kaputu – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Ovako pripremljene, dekorativne i ukusne šnicle, uz dodatak neke sezonske salate i pire krompira, svakako će obradovati vaše ukućane ili goste…
- 300 gr svinjskog mesa (od buta, vrata…)
- 2 komada jajeta
- 3 komada krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 100 gr kačkavalja
- so (po potrebi)
- ulja (po potrebi)
- biber (po potrebi)
- Isecite meso na šnicle, veličine dlana, malo ga izlupajte tučkom, posolite i pobiberite i pospite sitno seckanim belim lukom. Krompir operite, oljuštite i izrendajte. Crni luk sitno iseckajte i dodajte ga krompiru. Lagano viljuškom umutite jaja i njih dodajte u predhodnu smesu, pa je posolite i pobiberite.Lagano izmešajte smesu viljuškom.
- Uzmite jednu šniclu, stavite je na smesu, pa je dobro uvaljajte u nju. Sada stavite šniclu na dlan, sa stranom uvaljanoj u smesu, pa i drugu stranu takođe uvaljajte, tj. stavite preko nje pripremljenu smesu. Tako uradite i sa ostalim šniclama.
Pripremljene šnicle pržite na zagrejanom ulju, nekoliko minuta sa jedne strane, okrenite ih pa ih pržite i sa druge strane, dok ne porumene. - Ispržene šnicle stavite u vatrostalni sud, izrendajte preko njih kačkavalj i stavite u zagrejanu rernu na 180 st. oko 15 min. da se kačkavalj otopi.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!