Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Taljatele od heljde sa blitvom i keljom – Recepti i Kuvar online

0

Taljatele od heljde (tagliatelle) sa blitvom i keljom je jedan od recepata, poreklom iz planinskih krajeva Italije. Na mestima gde nadmorska visina ne dozvoljava uzgoj pšenice i drugih žitarica, lokalno stanovništvo pravi raznu testeninu od heljdinog brašna.

Taljatele od heljde sa blitvom i keljom - Recepti i Kuvar online
Taljatele od heljde sa blitvom i keljom – Recepti i Kuvar online
Taljatele od heljde sa blitvom i keljom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Taljatele od heljde sa blitvom i keljom – Recepti & Kuvar

Taljatele od heljde (tagliatelle) sa blitvom i keljom je jedan od recepata, poreklom iz planinskih krajeva Italije. Na mestima gde nadmorska visina ne dozvoljava uzgoj pšenice i drugih žitarica, lokalno stanovništvo pravi raznu testeninu od heljdinog brašna.
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 500 gr taljatele od heljde
  • 300 gr kelj narezan na trake
  • 300 gr blitva bez drške, narezana na trake
  • 300 gr krompir isečen na kockice
  • 300 gr trapist isečen na kockice
  • 100 gr parmezan narendan
  • 3 čena beli luk sitno iseckan
  • 125 gr puter
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Kelj dobro oprati, iseći na trake i ostaviti da se ocedi. Kelj dobro oprati, odstraniti drške, iseći na trake i ostaviti da se ocedi. Krompir dobro oprati, oljuštiti i iseći na kockice.
  2. Sud za kuvanje naliti vodom i dodati kašičicu soli, zatim staviti blitvu, kelj i krompir da se kuvaju desetak minuta na srednjoj temperaturi. Dodati testeninu od heljde i kuvati još 5 minuta. Vodite računa da povrće i testenina ne smeju da se prekuvaju, moraju biti do pola skuvani. Procedite. Toploj masi dodati trapist iseckan na kockice.
  3. U tiganju istopiti buter i dodati iseckani beli luk. Propržiti beli luk oko 2 minuta.
  4. U sud za pečenje sipati masu. Masu zaliti sa istopljenim buterom. Taj "prvi red" posuti rendanim parmezanom, pa sipati drugi red mase. I drugi red posuti rendanim parmezanom. Gornji sloj završiti isto posipanjem parmezanom. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Vodite računa da je parmezan slan, sam po sebi.
  5. Taljatele peći u rerni na 180 C, oko 20 minuta. Služiti toplo, posuto parmezanom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.