Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić

0
653
Taljatele sa mesom - Tagliatelle - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Taljatele sa mesom - Tagliatelle - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.

Suzana Mitić, FB stranica Šaljiva kuhinja >>>

 

Taljatele sa mesom - Tagliatelle - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

IMG 20160131 1550401

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.

za taljatele :

  • 3 komada jaja
  • 300 gr brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 0,5 kašičice soli

I još je potrebno :

  • 500 gr svinjske šnicle
  • 3 veče šargarepe
  • 1 koren celera
  • 1 glavica crnog luka
  • soli (po ukusu)
  • bibera (po ukusu)
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika peršun (seckani)
  1. Kod ovog jela mi se sviđa što možete napraviti domaću testeninu u kućnim uslovima.Jeste da je postupak pravljena malo komplikovaniji ali krajnji ishod je odličan.Nije komplikovano samo je potrebno strpljena i volje.Potrošite taljatele koliko vam je potrebno a ostatak ostavite da se prosuše,povremeno rastesite i možete ih čuvati u kartonskoj kesi do sledeće upotrebe,i mesec dana a da ne promene ni ukus a ni miris.
    U odgovarajućoj posudi stavite jaja,maslinovo ulje,so i sa brašnom zamesite testo.Testo mora duže da se mesi.Tvrđe je pod ruku,teže se mesi ali je krajnji rezultat odličan.Uživacete u ovom ručku.
    Kad umesite testo ostavite ga da miruje 20 minuta.Zatim testo podelite na više delova da bi vam bilo lakše.Pobrašnajte radnu površinu i oklagijom razvijte koru na oko 1 mm.Koru nožem presecite na manje delove i dobro pospite brašnom.Ako taljatele razvlačite mašinom nije potrebno dodatno dodavati brašno.Urolajte i nožem secite debljinu koju želite.Odmotajte rolnice pa ih pobacajte na suvu,pobrašnjenu krpu. Potrebno je da se suše bar pola sata pre kuvanja.Ostatak sušite nekoliko dana s tim što povremeno rastesite testeninu.Osušene taljatele čuvajte u kartonske kutije do sledeće upotrebe.Željenu količinu taljatela skuvajte u blago posoljenoj,provreloj vodi 10-ak minuta, u zavisnosti od vremena koje su se sušile a i od vašeg ukusa.Ocedite ih od vode.
    IMG 20160131 1554051
  2. Šnicle isecite na veće kocke i stavite ih u dublji tiganj da se proprže sa svih strana,dok ne promene boju.Dodati sitno isečen crni luk.Šargarepu i celer očistiti ,iseci na krugove i dodati mesu.Dinstati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša dodati kuvane ta​ljatelje ,promešati i kuvati još 3 minuta dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa ringle pa dodati iseckan peršun.Služiti uz sezonsku salatu.
    IMG 20160131 1554121
  3. Malo je reći da je ukus savršen!
    Prijatno.
    IMG 20160131 1554053

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!