Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.

Suzana Mitić, FB stranica Šaljiva kuhinja >>>

 

Taljatele sa mesom - Tagliatelle - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.

za taljatele :

  • 3 komada jaja
  • 300 gr brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 0,5 kašičice soli

I još je potrebno :

  • 500 gr svinjske šnicle
  • 3 veče šargarepe
  • 1 koren celera
  • 1 glavica crnog luka
  • soli (po ukusu)
  • bibera (po ukusu)
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika peršun (seckani)
  1. Kod ovog jela mi se sviđa što možete napraviti domaću testeninu u kućnim uslovima.Jeste da je postupak pravljena malo komplikovaniji ali krajnji ishod je odličan.Nije komplikovano samo je potrebno strpljena i volje.Potrošite taljatele koliko vam je potrebno a ostatak ostavite da se prosuše,povremeno rastesite i možete ih čuvati u kartonskoj kesi do sledeće upotrebe,i mesec dana a da ne promene ni ukus a ni miris.
    U odgovarajućoj posudi stavite jaja,maslinovo ulje,so i sa brašnom zamesite testo.Testo mora duže da se mesi.Tvrđe je pod ruku,teže se mesi ali je krajnji rezultat odličan.Uživacete u ovom ručku.
    Kad umesite testo ostavite ga da miruje 20 minuta.Zatim testo podelite na više delova da bi vam bilo lakše.Pobrašnajte radnu površinu i oklagijom razvijte koru na oko 1 mm.Koru nožem presecite na manje delove i dobro pospite brašnom.Ako taljatele razvlačite mašinom nije potrebno dodatno dodavati brašno.Urolajte i nožem secite debljinu koju želite.Odmotajte rolnice pa ih pobacajte na suvu,pobrašnjenu krpu. Potrebno je da se suše bar pola sata pre kuvanja.Ostatak sušite nekoliko dana s tim što povremeno rastesite testeninu.Osušene taljatele čuvajte u kartonske kutije do sledeće upotrebe.Željenu količinu taljatela skuvajte u blago posoljenoj,provreloj vodi 10-ak minuta, u zavisnosti od vremena koje su se sušile a i od vašeg ukusa.Ocedite ih od vode.
  2. Šnicle isecite na veće kocke i stavite ih u dublji tiganj da se proprže sa svih strana,dok ne promene boju.Dodati sitno isečen crni luk.Šargarepu i celer očistiti ,iseci na krugove i dodati mesu.Dinstati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša dodati kuvane ta​ljatelje ,promešati i kuvati još 3 minuta dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa ringle pa dodati iseckan peršun.Služiti uz sezonsku salatu.
  3. Malo je reći da je ukus savršen!
    Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.