Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić

32

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.

Suzana Mitić, FB stranica Šaljiva kuhinja >>>

 

Taljatele sa mesom - Tagliatelle - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Taljatele sa mesom – Tagliatelle – možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.

za taljatele :

  • 3 komada jaja
  • 300 gr brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 0,5 kašičice soli

I još je potrebno :

  • 500 gr svinjske šnicle
  • 3 veče šargarepe
  • 1 koren celera
  • 1 glavica crnog luka
  • soli (po ukusu)
  • bibera (po ukusu)
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika peršun (seckani)
  1. Kod ovog jela mi se sviđa što možete napraviti domaću testeninu u kućnim uslovima.Jeste da je postupak pravljena malo komplikovaniji ali krajnji ishod je odličan.Nije komplikovano samo je potrebno strpljena i volje.Potrošite taljatele koliko vam je potrebno a ostatak ostavite da se prosuše,povremeno rastesite i možete ih čuvati u kartonskoj kesi do sledeće upotrebe,i mesec dana a da ne promene ni ukus a ni miris.
    U odgovarajućoj posudi stavite jaja,maslinovo ulje,so i sa brašnom zamesite testo.Testo mora duže da se mesi.Tvrđe je pod ruku,teže se mesi ali je krajnji rezultat odličan.Uživacete u ovom ručku.
    Kad umesite testo ostavite ga da miruje 20 minuta.Zatim testo podelite na više delova da bi vam bilo lakše.Pobrašnajte radnu površinu i oklagijom razvijte koru na oko 1 mm.Koru nožem presecite na manje delove i dobro pospite brašnom.Ako taljatele razvlačite mašinom nije potrebno dodatno dodavati brašno.Urolajte i nožem secite debljinu koju želite.Odmotajte rolnice pa ih pobacajte na suvu,pobrašnjenu krpu. Potrebno je da se suše bar pola sata pre kuvanja.Ostatak sušite nekoliko dana s tim što povremeno rastesite testeninu.Osušene taljatele čuvajte u kartonske kutije do sledeće upotrebe.Željenu količinu taljatela skuvajte u blago posoljenoj,provreloj vodi 10-ak minuta, u zavisnosti od vremena koje su se sušile a i od vašeg ukusa.Ocedite ih od vode.
  2. Šnicle isecite na veće kocke i stavite ih u dublji tiganj da se proprže sa svih strana,dok ne promene boju.Dodati sitno isečen crni luk.Šargarepu i celer očistiti ,iseci na krugove i dodati mesu.Dinstati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša dodati kuvane ta​ljatelje ,promešati i kuvati još 3 minuta dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa ringle pa dodati iseckan peršun.Služiti uz sezonsku salatu.
  3. Malo je reći da je ukus savršen!
    Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.