Tesalijske ćufte – kao prilog možete dodati paradajz isečen na režnjeve sa jedne strane, a sa druge, stari ovčiji ili kravlji sir isečen na kocke i posut ljutom mlevenom paprikom. Ukrasiti zelenim maslinama, ali ukoliko ih nemate, može i kiselim krastavcima sečenim na kolutove.
Tesalijske ćufte – Ivana Mitrović – Recepti i Kuvar online
Tesalijske ćufte – kao prilog možete dodati paradajz isečen na režnjeve sa jedne strane, a sa druge, stari ovčiji ili kravlji sir isečen na kocke i posut ljutom mlevenom paprikom. Ukrasiti zelenim maslinama, ali ukoliko ih nemate, može i kiselim krastavcima sečenim na kolutove.
- 300 gr svinjskog mesa (mlevenog)
- 50 gr oraha (mlevenih)
- 1 kriska hleba (starog)
- 1 kasika persuna (sitno seckanog)
- 2 cena belog luka
- 1 kasika prezli
- 1 kasicica soli
sos
- 3 dl jogurta
- 6 cena belog luka (gnjecenog)
- 1/2 sok limuna (cedjenog)
- 1 kasicica persuna (sitno seckanog)
- U dubljoj ciniji pomešati mleveno meso, samlevene orahe (ili sitno iseckane), peršunov list, u vodi namocen i ocedjen hleb, zgnjeceni beli luk, so i biber. Dobro umesiti i od mesne mase formirati cufte.
- Pržiti ih desetak minuta,pa kada sa svih strana lepo porumene, izvaditi iz ulja na papirni ubrus.
- U drugoj ciniji pomešati sve sastojke predvidjene za sos, s tim što se beli luk prethodno izgnjeci.
- Cufte servirati na listovima zelene salate i preliti dobijenim sosom.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!