Testenina – Verica Poznanović

Testenina – na poklon sam dobila velike školjka testenine, i testenine u bojama italijanske zastave. Školjke mogu da se pune na razne načine, a ja sam testeninu napunila testeninom odnosno špagetama i niko se nije bunio, sa tanjira je nestalo sve za čas.

Testenina, sastojci:

  • 500 g špageta,
  • 300 g sitnog sira,
  • 2 dl kisele pavlake,
  • 10 kašika ajvara,
  • 4 čena belog luka,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike i
  • origano po ukusu.

Velikih školjki sam imala šest komada i šaku testenine sa italijanskim bojama. Za ovaj put sam skuvala tri školjke i pola šake sečene testenine sa bojama italijanske zastave.

Testenina, priprema:

  • Špagete, školjke i sečenu testeninu obariti procediti ali nemojte ispirati.
  • Špagetama dodajte, sir, kiselu pavlaku, ajvar, sitno seckan beli luk, ulje, mlevenu papriku i po ukusu origano.
  • Obarene školjke napuniti ovom smesom. Dekorisati po ukusu.
  • Ove velike školjke bi bile još bolje da su punjene mlevenim mesom ali i sa ovom smesom su odlične.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.