Tigar torta – Suzana Mitić

Tigar torta – višnja i čokolada? Kako odoleti!

Tigar torta - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Tigar torta – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Tigar torta – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Tigar torta – višnja i čokolada? Kako odoleti!

za tamniju koru :

  • 7 komada belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 3 kašika prezle
  • 6 kašika oraha (mlevenih)
  • 1 kašika brašna

za belu koru :

  • 7 komada belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 4 kašika griza

za fil :

  • 14 komada žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1,5 litra mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 100 gr plazme
  • 150 gr margarina
  • 100 gr čokolade sa suvim grožđem i lešnikom
  • 200 gr višnje
  1. Umutiti belanca posebno u čvrst šam.Dodati šećer i nastaviti mućenje.Kad se čvrsto umuti isključiti mikser pa dodati prezle,sirće,orah i brašno.Sipati u pleh koji je oblozen pek papirom 39×36.
    Za belu koru ponoviti postupak samo umesto prezle, mlevenog oraha i brašna dodati griz.
    Za fil je potrebno umutiti žumanca sa šećerom,dodajte kesicu pudinga rastopljenim sa mlekom i zakuvajte u preostalo mleko.Kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri.Pustiti da se ohladi.Margarin umutite penasto pa dodajte hladni fil.Plazmu izdrobite nepravilno a čokoladu isecite na grube komade.Dodajte sve filu.Dodajte i višnje.Sjediniti smesu.
  2. Obe kore preseci na pola da se dobiju četiri kore.​.Koru secite po dužini.
    Filovati :
    tamna kora,fil,bela kora,fil i tako redom dok ne potrošite sastojke.
    Dekorisati po želji.
    Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.