Tigar torta – višnja i čokolada? Kako odoleti!
Tigar torta – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Tigar torta – višnja i čokolada? Kako odoleti!
za tamniju koru :
- 7 komada belanaca
- 12 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašika prezle
- 6 kašika oraha (mlevenih)
- 1 kašika brašna
za belu koru :
- 7 komada belanaca
- 12 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
- 4 kašika griza
za fil :
- 14 komada žumanaca
- 10 kašika šećera
- 1,5 litra mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 gr plazme
- 150 gr margarina
- 100 gr čokolade sa suvim grožđem i lešnikom
- 200 gr višnje
- Umutiti belanca posebno u čvrst šam.Dodati šećer i nastaviti mućenje.Kad se čvrsto umuti isključiti mikser pa dodati prezle,sirće,orah i brašno.Sipati u pleh koji je oblozen pek papirom 39×36.
Za belu koru ponoviti postupak samo umesto prezle, mlevenog oraha i brašna dodati griz.
Za fil je potrebno umutiti žumanca sa šećerom,dodajte kesicu pudinga rastopljenim sa mlekom i zakuvajte u preostalo mleko.Kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri.Pustiti da se ohladi.Margarin umutite penasto pa dodajte hladni fil.Plazmu izdrobite nepravilno a čokoladu isecite na grube komade.Dodajte sve filu.Dodajte i višnje.Sjediniti smesu. - Obe kore preseci na pola da se dobiju četiri kore..Koru secite po dužini.
Filovati :
tamna kora,fil,bela kora,fil i tako redom dok ne potrošite sastojke.
Dekorisati po želji.
Prijatno.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!