Tikvice punjene morskim plodovima i grilovano povrće – da vam ne pišem kakav je ukus, morate napraviti i probati, sve ostalo je priča.
Tikvice punjene morskim plodovima i grilovano povrće, sastojci:
- 3 tikvice, srednje veličine
- 2 glavice crnog luka
- 2 sveža paradajza
- 300 grama morskih plodova
- 200 grama kvalitetnog pirinča
- 2 dl maslinovog ulja
- začine, mleveni biber, origano i bosiljak
- 1,5 dl belog vina
- soli po ukusu
Tikvice punjene morskim plodovima i grilovano povrće, priprema:
- Na maslinovom ulju upržite na kockice narezan crni luk i paradajz, dodajte mešavinu morskih plodova i prodinstajte desetak minuta.
- U drugoj posudi sipajte 2 kašike maslinovog ulja, propržite kratko pirinač, dodajte 1,5 dl belog vina, kuvajte dok pirinač upije tečnost.
- Pomešajte upržene morske plodove sa pripremljenim pirinčem, dodajte so i začine.
Tikvice operite, presecite ih po širini ili po dužini, po želji. - Očistite ih od semena. Podmažite vatrostalnu posudu, poredjajte tikvice i napunite ih pripremljenim filom. Nalijte sa 2 šoljice vode, prekrijte folijom i pecite u rerni dvadesetak minuta.
- Pri kraju pečenja na 5 minuta sklonite foliju da se tikvice zapeku.
- Uz ovako pripremljene tikvice, poslužite grilovano povrće prelijte ga maslinovim uljem i nekim balzamiko sirćetom.
- Vino odaberite sami.
- Prijatno.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!