Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Tikvice sa sirom i kobasicom – Recepti i Kuvar online

0

Tikvice sa sirom i kobasicom – u našim krajevima najviše se gaje tikvice (zucchini) koje su svetlo zelene boje (imaju semenke). U Italiji su mnogo popularnije tikvice tamno zelene boje, koje imaju vrlo malo semena, ili ga uopšte nemaju.

Kada se koriste za ishranu, tikvice se obično biraju da budu ispod 20 cm dužine, kada su semenke još uvek male, mekane i nezrele. Starije tikvice mogu biti velike kao bejzbol palica, koje često imaju i vlaknastu strukturu.

Kada vidite tikvice sa cvećem to je znak istinski svežeg i mladog ploda, a kod njih je posebno istaknut slađi ukus. Cvet tikvice se, takođe, koristi u mnogim receptima, a obično se može jesti punjen i kao poslastica, kada je duboko pržen, kao tempura.

Za razliku od krastavca, tikvice se obično serviraju termički obrađene. Mogu se pripremati različitim tehnikama, uključujući kuvanje na pari, klasično kuvanje, pečenjem u rerni, pečenjem na žaru, itd. Tikvice, takođe, može biti sastojak hleba, koji podseća na hleb sa bananama.

Tikvice sa sirom i kobasicom - Recepti i Kuvar online
Tikvice sa sirom i kobasicom – Image courtesy of [by Apolonia] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online
Tikvice sa sirom i kobasicom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tikvice sa sirom i kobasicom – Recepti i Kuvar online

Tikvice sa sirom i kobasicom, veoma ukusna i interesantna kombinacija.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 3 komada tikvice
  • 450 g kobasice sveže ili polusuve
  • 110 g prezli
  • 1 čen belog luka mleven
  • 400 g paradajz sosa
  • 40 g parmezana rendanog
  • 55 g mocarela iseckan
  • peršun listovi, za ukrašavanje

Uputstvo za pripremu

  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni C.
  2. Isecite tikvice na polovine po dužini.
  3. Očistiti od semena i staviti u činiju.
  4. Pomešajte seme od tikvica sa kobasicom, belim lukom, prezlama, i parmezanom.
  5. Napunite polovine tikvice sa mešavinom i stavite u pleh za pečenje. Sos od paradajza preliti preko mase i prekrijte tikvice sa alu folijom.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni 45 minuta, ili dok masa za punjenje ne bude gotova.
  7. Uklonite foliju i pospite sa iscepkanim ili iseckanim mocarela sirom.
  8. Zapecite u rerni par minuta da se dok mocarela sir ne rastopi.
  9. Pre serviranje ukrasite listovima svežeg peršuna.

Beleške

Ukoliko koristite zelene tikvice koje nemaju semenke, ili želite da parčići budu manji, možete tikvice iseći na nekoliko uzdužnih parčića i fil staviti preko njih.

Pročitajte još:

Punjene tikvice – Recepti i Kuvar online >>>

Musaka sa grilovanim zukinima – Jadranka Blažić >>>

Jela od tikvica >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.