Tikvice u krem sosu – Javorka Filipović

Recept za tikvice u krem sosu

228

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Tikvice u krem sosu – ove godine je sezona tikvica poranila, već nakon zelja i drugog zeleniša, prelazim na spremanje jednog od omiljenih povrća. Tikvice su zahvalne jer im nije potrebna duga termička obrada, a u kombinaciji s piletinom, možete imati gotov ručak za 30 minuta.

Razne su mogućnosti kombinacija piletine i tikvica, a ovog puta inspiracija za dodatak mi je bilo ono što sam našla u frižideru.

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>

Tikvice u krem sosu - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Tikvice u krem sosu – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Tikvice u krem sosu – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Tikvice u krem sosu – ove godine je sezona tikvica poranila, već nakon zelja i drugog zeleniša, prelazim na spremanje jednog od omiljenih povrća. Tikvice su zahvalne jer im nije potrebna duga termička obrada, a u kombinaciji s piletinom, možete imati gotov ručak za 30 minuta.

  • 400 g karabatka (otkoštenog)
  • 3 manje tikvice
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckanog)
  • ulja (malo)
  • soli (malo)
  • mešavina biljnog začina (po ukusu)
  • majcine dusice (malo)
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  1. Meso iseći na komade pogodne za jedan zalogaj, luk očistiti i sino iseckati. Tikvice dobro oprati i štedljivim nožićem oljuštiti, iseći na kocke i malo posoliti.

    U šerpi zagrejati malo ulja, koristila sam kokosovo ulje, staviti iseckani luk i kratko ga prodinstati da postane staklast. Dodati meso, začiniti ga mešavinom začina i poklopljeno dinstati 20-tak minuta.

  2. U meso koje je mekano dodati tikvice ocedjene od vode koju su pustile i sve zajedno prodinstati da tikvice tek malo odmeknu.

    Na kraju dodati pavlaku, majčinu dušicu i sve zajedno ostaviti još 5 minuta na ringli da blago krčka.
    Isključiti ringlu i ostaviti jelo na njoj dok vi pripremite testeninu kao prilog.

  3. Poslužiti tikvice kao preliv testenini, a ja sam ih jela same uz malo hleba i rotkvice kao salatu.
Ako ih služite uz testeninu, možete ih posuti rendanim parmezanom za jači i bogatiji ukus.

 

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More