Torta Emilija – odličan spoj jafa keksa, banane i slatke pavlake.
Marina Ignjatović, blog Hrana ljubavi >>>
Torta Emilija – Marina Ignjatović – Recepti i Kuvar online
Torta Emilija – odličan spoj jafa keksa, banane i slatke pavlake.
- 9 komada belanaca
- 9 kašika šećera (za koru)
- 9 kašika brašna
- 1,5 kašika ulja
- 17 kašika šećera (za fil)
- 9 komada žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1 l mleka
- 250 gr margarina
- 0,5 l slatke pavlake
- 3 kesice puding vanila
- 300 g prah šećera
- 3 kutije jafe (keksa)
- 1 kg banana
- Penasto umutiti belanca sa šećerom pa polako dodati brašno i ulje.
- Sve polako promešati i preručiti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se kora ispeče.
- Umutiti žumanca pa sjediniti ih sa pudingom , gustinom i malo mleka a u ostatak mleka staviti šećer i kuvati.
Kada mleko počne da vri umešati rastvoreni puding , žumanca i gustin i skuvati gust krem. - Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.
- Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu.
- Finalni postupak :Fil i slatku pavlaku podeliti na tri jednaka dela.
- Na koru prvo naneti fil , premazati sa slatkom pavlakom , potom poređati jaffu , preko nje naneti drugi deo fila a preko njega slatku pavlaku, potom poređati banane sečene na kolutove preko njih treći deo fila i slatke pavlake.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!