Torta Emilija – Marina Ignjatović

0

Torta Emilija – odličan spoj jafa keksa, banane i slatke pavlake.

Marina Ignjatović, blog Hrana ljubavi >>>

Torta Emilija - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Torta Emilija - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online

Torta Emilija - odličan spoj jafa keksa, banane i slatke pavlake.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 2 hours
Ukupno vreme 9 hours
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 9 komada belanaca
  • 9 kašika šećera za koru
  • 9 kašika brašna
  • 1,5 kašika ulja
  • 17 kašika šećera za fil
  • 9 komada žumanaca
  • 6 kašika gustina
  • 1 l mleka
  • 250 gr margarina
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 3 kesice puding vanila
  • 300 g prah šećera
  • 3 kutije jafe keksa
  • 1 kg banana

Uputstvo za pripremu

  1. Penasto umutiti belanca sa šećerom pa polako dodati brašno i ulje.
  2. Sve polako promešati i preručiti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se kora ispeče.
  3. Umutiti žumanca pa sjediniti ih sa pudingom , gustinom i malo mleka a u ostatak mleka staviti šećer i kuvati. Kada mleko počne da vri umešati rastvoreni puding , žumanca i gustin i skuvati gust krem.
  4. Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.
  5. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu.
  6. Finalni postupak :Fil i slatku pavlaku podeliti na tri jednaka dela.
  7. Na koru prvo naneti fil , premazati sa slatkom pavlakom , potom poređati jaffu , preko nje naneti drugi deo fila a preko njega slatku pavlaku, potom poređati banane sečene na kolutove preko njih treći deo fila i slatke pavlake.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.