Torta Emilija – Marina Ignjatović

Torta Emilija – odličan spoj jafa keksa, banane i slatke pavlake.

Marina Ignjatović, blog Hrana ljubavi >>>

Torta Emilija – Marina Ignjatović – Recepti i Kuvar online

Torta Emilija – odličan spoj jafa keksa, banane i slatke pavlake.

  • 9 komada belanaca
  • 9 kašika šećera (za koru)
  • 9 kašika brašna
  • 1,5 kašika ulja
  • 17 kašika šećera (za fil)
  • 9 komada žumanaca
  • 6 kašika gustina
  • 1 l mleka
  • 250 gr margarina
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 3 kesice puding vanila
  • 300 g prah šećera
  • 3 kutije jafe (keksa)
  • 1 kg banana
  1. Penasto umutiti belanca sa šećerom pa polako dodati brašno i ulje.
  2. Sve polako promešati i preručiti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se kora ispeče.
  3. Umutiti žumanca pa sjediniti ih sa pudingom , gustinom i malo mleka a u ostatak mleka staviti šećer i kuvati.
    Kada mleko počne da vri umešati rastvoreni puding , žumanca i gustin i skuvati gust krem.
  4. Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.
  5. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu.
  6. Finalni postupak :Fil i slatku pavlaku podeliti na tri jednaka dela.
  7. Na koru prvo naneti fil , premazati sa slatkom pavlakom , potom poređati jaffu , preko nje naneti drugi deo fila a preko njega slatku pavlaku, potom poređati banane sečene na kolutove preko njih treći deo fila i slatke pavlake.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Torta Emilija – Marina Ignjatović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.