Uštipci recept - Recepti i kuvar online
Uštipci recept - Recepti i kuvar online

Tradicionalni recept za uštipke iz knjige Srpska narodna jela i pića, Jovan Eredeljanović, 1908. godina (Stanoje M. Mijatović: Srspka narodna jela (s prilogom o pićima) u Levču i Temniću).

Uštipci.

Prave se ovako. U kalenicu se metne jedna pregršt prosejanog pšeničnog brašna, pa se to posoli, sipa malo mleka (a može i bez mleka) i metne nekoliko jaja (što više to bolje), pa se to sve dobro izmuti. Za to vreme se razgreje mast u tiganju, pa se zatim u nju spušta po jedna ložica od one smese, i kad se dobro ispeče (požuti), vadi se i iznosi na sovru. Uštipci su retko jelo i prave se obično svečanim danima.

* Kalenica – posuda, zdela, tanjir; Ložica – kašika

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!