Trljanica – Snežana Kitanović

Trljanica je tradicionalna salata i jedna od omiljenih salata sa juga Srbije i od mesta do mesta postoje male razlike u pripremi ove salate.

Negde se sušene paprike samo malo popare, pa iseckaju, negde se prvo malo oprle na otvorenom plamenu, pa se onda istucaju, a negde obare, ocede pa iseckaju.

Kažu da je to sirotinjska salata, jer sadrži samo paprike i praziluk. Moji koreni su iz “Pirot“ i ovako je mi pripremamo…

Trljanica - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Trljanica – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Trljanica – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Trljanica je tradicionalna salata i jedna od omiljenih salata sa juga Srbije i od mesta do mesta postoje male razlike u pripremi ove salate.

  • 1 veći struk praziluka (sitno iseckan)
  • 5-6 kom suvih paprika (po mogućstvu ljutih)
  • so
  • ulje
  1. Praziluk očistiti, sitno iseći i staviti u činiju.
    Ljute, suve paprike malo propeći na plotni šporeta ili u rerni, sitno izdrobiti, pa i njih staviti u činiju.
    Posoliti po ukusu, preliti uljem i promešati.
    Salatu ostaviti malo da odstoji, pa je služiti uz vruću pogaču.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.