Trouglasti kolač – toblerone – Milica Živković

Trouglasti kolač – toblerone.

Trouglasti kolač – toblerone, sastojci:

  • 4 žumanceta,
  • 8 kašika šećera,
  • 150 gr seckanih oraha, suvog grožđa i žele bombona,
  • 200 gr margarina,
  • 100 gr mlevenog keksa,
  • 100 gr čokolade.

Trouglasti kolač – toblerone, priprema:

  • U šerpi mutiti žumanca sa šećerom na srednjoj temperaturi 3/6 oko 10 minuta.
  • Dodati margarin i mutiti još oko 10 minuta, isljučiti šporet, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, dodati seckane orahe, suvo grožđe i žele i promešati.
  • Na kraju, dodati mleveni keks i dobro izmešati.
  • U trouglasti kalup staviti prijanjajucu foliju, sipati smesu, poravnati i ostaviti da se ohladi.
  • Izvaditi iz kalupa i seći po želji.

Milica Živković

Napomena: Toblerone is a Swiss chocolate brand owned by Mondelez International (originally Kraft Foods). It is produced in Bern, Switzerland (Toblerone je švajcarski brend čokolade u vlasništvu Mondelez International (originalno Kraft Fodds). Proizvodi se u Bernu, Švajcarska).

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Trouglasti kolač – toblerone – Milica Živković

Povezane teme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Istraži recepte