Trouglasti kolač – toblerone.
Trouglasti kolač – toblerone, sastojci:
- 4 žumanceta,
- 8 kašika šećera,
- 150 gr seckanih oraha, suvog grožđa i žele bombona,
- 200 gr margarina,
- 100 gr mlevenog keksa,
- 100 gr čokolade.
Trouglasti kolač – toblerone, priprema:
- U šerpi mutiti žumanca sa šećerom na srednjoj temperaturi 3/6 oko 10 minuta.
- Dodati margarin i mutiti još oko 10 minuta, isljučiti šporet, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, dodati seckane orahe, suvo grožđe i žele i promešati.
- Na kraju, dodati mleveni keks i dobro izmešati.
- U trouglasti kalup staviti prijanjajucu foliju, sipati smesu, poravnati i ostaviti da se ohladi.
- Izvaditi iz kalupa i seći po želji.
Milica Živković
Napomena: Toblerone is a Swiss chocolate brand owned by Mondelez International (originally Kraft Foods). It is produced in Bern, Switzerland (Toblerone je švajcarski brend čokolade u vlasništvu Mondelez International (originalno Kraft Fodds). Proizvodi se u Bernu, Švajcarska).
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!