Turske pogačice – zanimljiv način oblikovanja pogačica.
Turske pogačice, sastojci:
- 1 kg brašna
- 50 g svežeg kvasca
- 500 ml mlakog mleka
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 150 ml ulja
- 1 žumance u testo
Za premazivanje nepečenih pogačica:
- 1 belance
Za posipanje pogačica:
- 1 kašika susama
- 1 kašičica čurekota
Za premaz razvijenih pogačica:
- 125 g putera
Turske pogačice, priprema:
- U činiju staviti 500 g brašna, napraviti udubljenje, pa u to staviti izmrvljen kvasac, šećer, so, prašak za pecivo, kiselu pavlaku i ulje.
- Sve to zamesiti sa mlakim mlekom, dodati preostalo brašno i umesiti fino glatko testo.
- Testo ostaviti da nadođe.
- Nadošlo testo podeliti na loptice.
- Loptice ostaviti da nadođu.
- Svaku lopticu razviti elipsasto i premazati sa malo omekšalog putera.
- Testo iseći u trakice i uviti premazati sa neumućenim belancetom posuti susamom i čurekotom .
- Peći 30 minuta na 180stepeni.
- Prijatno!
Napomena: umesto putera može da se koristi i krem margarin a mogu se filovati sa sirom.
Dijana Popović
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!