Urolana pogača – Verica Poznanović

Urolana pogača.

Urolana pogača, sastojci:

  • 1 dl mleka,
  • 2 kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kvasac,
  • 100 g kajmaka,
  • 1 dl ulja,
  • 1 žumance i
  • 600 g brašna i
  • margarin za premazivanje.

Za premazivanje:

  • 1 žumance.

Za posipanje:

  • crni susam.

Urolana pogača, priprema:

  • U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe, zatim, dodati so, kajmak, ulje, žumance, brašno, sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.
  • Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm.
  • Uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug.
  • Krug iseći po širini, premazati margarinom i urolati.
  • Staviti u okruglu tepsiju savijati u krug.
  • Pogaču celu premazati žumancetom, posuti crnim susamom, rernu zagrejati, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju.

Verica Poznanović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Urolana pogača – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.