Uskršnji popust – knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Za veliki praznik Uskrs, izdavač Linkom-PC je pripremio veliki uskršnji popust za knjigu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje / Traditional Serbian food and recipes. Za sve koji se od 15.04.2021. obrate direktno izdavaču na email ili preko FB stranice knjige u inbox, cena je 1.500,00 RSD + troškovi dostave.

Gde još možete kupiti knjigu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje?

  1. Preko sajta Mikroknjiga, onlajn poručivanje za ceo svet
  2. U prodavnici Kulturnog centra Beograda, „Beogradski izlog“, Beograd, Knez Mihailova 5
  3. U knjižari Ant, u prostoru Akademije 28, Beograd, Nemanjina 28
  4. U svim knjižarama Vulkan, širom Srbije, kao i online, preko Vulkan sajta.
  5. U svim knjižarama Delfi, širom Srbije, kao i onlnie, preko Delfi sajta.
  6. Preko sajta Mala srpska prodavnica, onlajn poručivanje za ceo svet

Napomena: cena od 1.500,00 RSD važi samo za kupovinu direktno od izdavača, svi ostali prodavci i knjižare samostalno formiraju prodajne cene.

Sve detalje o knjizi možete pronaći na sajtu, kliknite ovde >>>

Tradicija i običaji imaju važnu ulogu u kulturnoj identifikaciji svakog naroda. Bez obzira na to da li se radi o zapisima ili usmenim predanjima, informacije o načinu života u prošlim vremenima omogućavaju da se zaštite autentičnost i identitet zajednica usko povezanih istim geografskim poreklom, da se sačuvaju tradicionalna znanja i veštine koje možda više nisu neophodne, ali predstavljaju deo istorijskog nasleđa. Tradicionalna hrana, kao proizvod okruženja, prirodnih resursa, ali i kulture, istorije i načina života na određenom području, ima važnu ulogu u sveukupnoj tradiciji svakog naroda. Svi narodi, zemlje, etničke zajednice imaju specifične navike u ishrani koje se u većoj ili manjoj meri razlikuju od navika drugih zajednica. One se prenose sa jedne generacije na drugu, imaju važnu ulogu u folkloru i običajima određenih regiona stotinama, pa i hiljadama godina i doprinose sveukupnom kulturnom diverzitetu.

Tradicionalna jela su takođe deo baštine sa kojom se prvo dolazi u kontakt u susretu sa novim kulturama. Ja sam osoba koja voli da putuje. Volim da upoznajem nove predele, drugačiji način života, nove gradove, nove ljude i, naravno, nove kuhinje. Svaka zemlja u kojoj sam bila sa ponosom je pokazivala svoje najlepše kulturno-istorijske spomenike, najlepše planine, reke, jezera, ali je sve to uvek bilo začinjeno karakterističnim tradicionalnim jelima i pićima, bez kojih bi svi utisci ipak ostali nedorečeni. I uz svako od tih manje ili više novih i neobičnih jela sledila je i posebna priča o njihovom nastanku koja je otkrivala deo tradicije, istorije i nacionalnog ponosa tih zemalja. U Peruu sam, uživajući u kiselkastom ukusu sevićea (ceviche), saznala da je ovo jelo od ribe i morskih plodova mariniranih u limunovom soku možda staro i 4.000 godina i da je samo peruanski seviće originalan, odakle je prenet na prostore drugih zemalja Latinske Amerike. U Nepalu su nam svaki dan nudili dal-bat (dal bhat), jelo od pirinča, sočiva i karija, koje je više od jela za Nepalce.

Izvod iz predgovora, Prof. dr Slađana Šobajić, profesorka Farmaceutskog fakulteta u Beogradu

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Uskršnji popust – knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.