Uskršnji popust - knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje
Uskršnji popust - knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Za veliki praznik Uskrs, izdavač Linkom-PC je pripremio veliki uskršnji popust za knjigu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje / Traditional Serbian food and recipes. Za sve koji se od 15.04.2021. obrate direktno izdavaču na email ili preko FB stranice knjige u inbox, cena je 1.500,00 RSD + troškovi dostave.

Gde još možete kupiti knjigu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje?

  1. Preko sajta Mikroknjiga, onlajn poručivanje za ceo svet
  2. U prodavnici Kulturnog centra Beograda, “Beogradski izlog”, Beograd, Knez Mihailova 5
  3. U knjižari Ant, u prostoru Akademije 28, Beograd, Nemanjina 28
  4. U svim knjižarama Vulkan, širom Srbije, kao i online, preko Vulkan sajta.
  5. U svim knjižarama Delfi, širom Srbije, kao i onlnie, preko Delfi sajta.
  6. Preko sajta Mala srpska prodavnica, onlajn poručivanje za ceo svet

Napomena: cena od 1.500,00 RSD važi samo za kupovinu direktno od izdavača, svi ostali prodavci i knjižare samostalno formiraju prodajne cene.

Sve detalje o knjizi možete pronaći na sajtu, kliknite ovde >>>

Tradicija i običaji imaju važnu ulogu u kulturnoj identifikaciji svakog naroda. Bez obzira na to da li se radi o zapisima ili usmenim predanjima, informacije o načinu života u prošlim vremenima omogućavaju da se zaštite autentičnost i identitet zajednica usko povezanih istim geografskim poreklom, da se sačuvaju tradicionalna znanja i veštine koje možda više nisu neophodne, ali predstavljaju deo istorijskog nasleđa. Tradicionalna hrana, kao proizvod okruženja, prirodnih resursa, ali i kulture, istorije i načina života na određenom području, ima važnu ulogu u sveukupnoj tradiciji svakog naroda. Svi narodi, zemlje, etničke zajednice imaju specifične navike u ishrani koje se u većoj ili manjoj meri razlikuju od navika drugih zajednica. One se prenose sa jedne generacije na drugu, imaju važnu ulogu u folkloru i običajima određenih regiona stotinama, pa i hiljadama godina i doprinose sveukupnom kulturnom diverzitetu.

Tradicionalna jela su takođe deo baštine sa kojom se prvo dolazi u kontakt u susretu sa novim kulturama. Ja sam osoba koja voli da putuje. Volim da upoznajem nove predele, drugačiji način života, nove gradove, nove ljude i, naravno, nove kuhinje. Svaka zemlja u kojoj sam bila sa ponosom je pokazivala svoje najlepše kulturno-istorijske spomenike, najlepše planine, reke, jezera, ali je sve to uvek bilo začinjeno karakterističnim tradicionalnim jelima i pićima, bez kojih bi svi utisci ipak ostali nedorečeni. I uz svako od tih manje ili više novih i neobičnih jela sledila je i posebna priča o njihovom nastanku koja je otkrivala deo tradicije, istorije i nacionalnog ponosa tih zemalja. U Peruu sam, uživajući u kiselkastom ukusu sevićea (ceviche), saznala da je ovo jelo od ribe i morskih plodova mariniranih u limunovom soku možda staro i 4.000 godina i da je samo peruanski seviće originalan, odakle je prenet na prostore drugih zemalja Latinske Amerike. U Nepalu su nam svaki dan nudili dal-bat (dal bhat), jelo od pirinča, sočiva i karija, koje je više od jela za Nepalce.

Izvod iz predgovora, Prof. dr Slađana Šobajić, profesorka Farmaceutskog fakulteta u Beogradu

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!