Valjušci.
Valjušci, sastojci:
- 250 – 300 gr brašna
- 50 ml vode
- 1/2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- so, biber, aleva paprika
Valjušci, priprema:
- Od brašna, vode i malo soli zamesiti testo.
- Razvući ga u koru debljine prsta, pa onda tu koru seći u kaiševe širine 1 cm, zatim kaiševe iskidati rukama po dužini oko 2 cm.
- Kuvati ih u ključaloj posoljenoj i zauljenoj vodi oko 10 minuta.
- U međuvremenu obariti krompir.
- Propržiti na ulju crni luk, ubaciti prethodno skuvano i proceđeno testo, zatim krompir predhodno obaren i isečen na kockice.
- Posoliti, pobiberiti, dodati malo aleve paprike, kratko propržiti oko 2 minuta.
😋 Prijatno!
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!