Valjušci sa krompirom (nasuvo sa krompirom) – Tatjana Stojanović

Valjušci sa krompirom (nasuvo sa krompirom), tradicionalno jelo koje se nekada vrlo često spremalo u Vojvodini.

Valjušci sa krompirom, sastojci:

  • 3 komada krompira
  • 300 g brašna
  • na vrh kašikice soli
  • 100 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • oko 100 g dimljene slanine
  • 2 kašike začinske mlevne crvene paprike

Valjušci sa krompirom, priprema:

  • Krompir oljuštiti i iseckati na sitnije kockice. Staviti u vodu da se kuva.
  • Od brašna, soli i vode zamesiti testo. Vodu postepeno dodavati, ako je porebno, dodati jos malo vode. Umesiti testo, da nije previše tvrdo, a ni previše mekano – da se ne lepi za ruke.
  • U jednu šerpu sipati vodu, pa kada provri, kidati testo na manje komadiće i spuštati u kipuću vodu.
  • Kuvati oko 10 minuta a onda rešetkastom kašikom izvaditi iz vode i ostaviti sa strane.
  • U tiganj staviti sitno iseckanu slaninu. Pržiti malo da pusti masnoću a onda dodati luk, sitno iseckan. Pržiti luk i slaninu 2-3 minuta a onda dodati začinsku mlevenu crvenu papriku. Lepo sve izmešati, pa dodati valjuške.
  • Na samom kraju, dodati skuvan krompir, sve lepo izmešati i sjediniti. Poslužiti dok je toplo.

Tatjana Stojanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Valjušci sa krompirom (nasuvo sa krompirom) – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.