Varivo od mladog kupusa – Adilja Hodža

Varivo od mladog kupusa – Adilja Hodža

Varivo od mladog kupusa – jelo „na kašiku“.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Varivo od mladog kupusa – Adilja Hodža

Jelo „na kašiku“.

  • 1 glavica kupusa
  • 600 g jagnjećeg mesa
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 dl soka od paradajza
  • malo ulja
  • po ukusu so
  • biber
  • začine
  • ljuta papričica feferona
  1. Na ulju propržiti seckani luk i meso.
  2. Dodati isečen kupus i šargarepu sečenu na kolutove, dodajte crvenu začinsku papriku, sok od paradajza, so, biber, začine, ljutu papričicu (feferone) i dobro promešajte.
  3. Dolijte vodu da prekrije kupus.
  4. Kuvajte na srednjoj temperaturi sat ipo vremena.
  5. Poslužite toplo uz male domaće hlepčiće…

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Varivo od mladog kupusa – Adilja Hodža

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.