Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – Ana Vuletić

0

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – obično su vegetrijanski hamburgeri previše delikatni za roštilj, ali evo jedan od načina kako da ih napravite da možete da obradujete i vegeterijance na nekom okupljanju pored roštilja.

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju - obično su vegetrijanski hamburgeri previše delikatni za roštilj, ali evo jedan od načina kako da ih napravite da možete da obradujete i vegeterijance na nekom okupljanju pored roštilja.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 1 šolja braon pirinča kuvanog
  • 1 šolja prezli
  • maslinovo ulje
  • 0,5 glavice crnog luka sitno seckanog
  • so
  • biber
  • 1,5 šolja pasulja kuvanog
  • sos za roštilj
  • 0,5 šolje brašna po potrebi
  • 5 komada zemički
  • 100 gr kačkavalja opciono, naribanog

Uputstvo za pripremu

  1. Skuvajte pirinač i pasulj, ukoliko to već niste. Dobro procedite i ostavite da se malo rashladi i prosuši. Možete koristiti i pasulj iz konzerve.
  2. Propržite na kašičici maslinovog ulja luk dok ne dobije zlatkastu boju. Dodajte kašičicu bibera i soli.
  3. Prezle izmešajte sa začinima po izboru, kao što su čili, tucana paprika, kim, peršun itd.
  4. Procedite pasulj i nagnječite većinu, ostavite samo par komada celih zrna u dubljoj posudi.
  5. U pasulj, dodajte pirinač, prezle i luk i sos za roštilj. Ukoliko je previše mekana tekstura i lepljiva dodajte malo brašna, ukoliko je previše gusta, dodajte još jednu kašiku sosa i promešajte varjačom da se sve sjedini. Probajte da li je dovoljno začinjeno.
  6. Napravite 5 većih hamburgera od mase, ili 10 manjih.
  7. Zagrejte roštilj i nauljite ili ako pravite u tiganju stavite jednu kašiku maslinovog ulja i sačekajte da se zagreje, smanjite na srednju vatru i stavljajte hamurgere, kada dobiju boju pažljivo ih okrenite i prepecite sa druge strane.
  8. Možete naribati kačkavalj i posuti preko, staviti u zemičku. Poslužiti uz pomfrit i salatu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.