Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – Ana Vuletić

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – obično su vegetrijanski hamburgeri previše delikatni za roštilj, ali evo jedan od načina kako da ih napravite da možete da obradujete i vegeterijance na nekom okupljanju pored roštilja.

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – obično su vegetrijanski hamburgeri previše delikatni za roštilj, ali evo jedan od načina kako da ih napravite da možete da obradujete i vegeterijance na nekom okupljanju pored roštilja.

  • 1 šolja braon pirinča (kuvanog)
  • 1 šolja prezli
  • maslinovo ulje
  • 0,5 glavice crnog luka (sitno seckanog)
  • so
  • biber
  • 1,5 šolja pasulja (kuvanog)
  • sos za roštilj
  • 0,5 šolje brašna (po potrebi)
  • 5 komada zemički
  • 100 gr kačkavalja (opciono, naribanog)
  1. Skuvajte pirinač i pasulj, ukoliko to već niste. Dobro procedite i ostavite da se malo rashladi i prosuši. Možete koristiti i pasulj iz konzerve.
  2. Propržite na kašičici maslinovog ulja luk dok ne dobije zlatkastu boju. Dodajte kašičicu bibera i soli.
  3. Prezle izmešajte sa začinima po izboru, kao što su čili, tucana paprika, kim, peršun itd.
  4. Procedite pasulj i nagnječite većinu, ostavite samo par komada celih zrna u dubljoj posudi.
  5. U pasulj, dodajte pirinač, prezle i luk i sos za roštilj. Ukoliko je previše mekana tekstura i lepljiva dodajte malo brašna, ukoliko je previše gusta, dodajte još jednu kašiku sosa i promešajte varjačom da se sve sjedini. Probajte da li je dovoljno začinjeno.
  6. Napravite 5 većih hamburgera od mase, ili 10 manjih.
  7. Zagrejte roštilj i nauljite ili ako pravite u tiganju stavite jednu kašiku maslinovog ulja i sačekajte da se zagreje, smanjite na srednju vatru i stavljajte hamurgere, kada dobiju boju pažljivo ih okrenite i prepecite sa druge strane.
  8. Možete naribati kačkavalj i posuti preko, staviti u zemičku. Poslužiti uz pomfrit i salatu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vegeterijanski hamburgeri koji se mogu peći i na roštilju – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.