Vekna punjena ribom – Marija Mirković

Vekna punjena ribom – Marija Mirković

Vekna punjena ribom – riba na malo drugaciji način

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Vekna punjena ribom – Marija Mirković

Riba na malo drugaciji način

Testo:

  • 500 gr brašna
  • 200 ml vode
  • 20 gr kvasca
  • malo soli
  • malo šećera

Fil:

  • 200 gr pirinča
  • 500 gr somovine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • začin
  • biber
  • tucana paprika.

Premazivanje:

  • 1 jaje
  1. Od navedenih sastojaka napraviti testo, pa ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaonik.
  2. Skuvati pirinač I sitno sečenu šargarepu. Somovinu iseći na kockice I ispržiti sa seckanim lukom. Oba fila sjediniti, umešati začin, biber I tucanu paprika, pa još kratno propržiti.
  3. Na početak testa rasporediti fil po dužini, uviti u rolat, premazati jajetom I peći oko 30 min. na 200 stepeni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vekna punjena ribom – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.