Vekna punjena ribom – Marija Mirković

25

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Vekna punjena ribom – Marija Mirković

Vekna punjena ribom – riba na malo drugaciji način

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Vekna punjena ribom – Marija Mirković

Riba na malo drugaciji način

Testo:

  • 500 gr brašna
  • 200 ml vode
  • 20 gr kvasca
  • malo soli
  • malo šećera

Fil:

  • 200 gr pirinča
  • 500 gr somovine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • začin
  • biber
  • tucana paprika.

Premazivanje:

  • 1 jaje
  1. Od navedenih sastojaka napraviti testo, pa ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaonik.
  2. Skuvati pirinač I sitno sečenu šargarepu. Somovinu iseći na kockice I ispržiti sa seckanim lukom. Oba fila sjediniti, umešati začin, biber I tucanu paprika, pa još kratno propržiti.
  3. Na početak testa rasporediti fil po dužini, uviti u rolat, premazati jajetom I peći oko 30 min. na 200 stepeni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.