BKTV news - Vežbajte jogu 20 minuta dnevno i recite zbogom celulitu - Pixabay
BKTV news - Vežbajte jogu 20 minuta dnevno i recite zbogom celulitu - Pixabay

Ukoliko ste i vi jedna od onih žena koju muči celulit na zadnjici i butinama, ne brinite jer postoji odličan, jeftin i zdrav način kako ponovo dobiti glatku, čvrstu i zategnutu kožu. Vežbajte jogu 20 minuta dnevno i recite zbogom celulitu.

U pitanju je joga. Osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže u borbi protiv celulita. Studije na Univerzitetu Harvard dokazale su da je joga najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tečnosti u telu.

Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava i na opšte stanje tela koje zaista postaje mlađe i vitalnije. Uz to, joga poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imuni sistem.

NAJBOLJE VEŽBE ZA ZADNJICU, 5 MINUTA SVAKOG DANA (VIDEO)

Ukoliko se uz to promeni i način ishrane – izbaci šećer i svi rafinisani proizvodi i pokušate da se hranite na što zdraviji i prirodniji način, koji uključuje sveže voće i povrće bez previše začina, semenke i orašaste plodove, sveže nemasne sireve i uz izvođenje detoksikacije, poboljšano zdravlje i lepota tela postaće zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira.

Od nekoliko poza joge koje su dobre za topljenje celulita, predstavljamo vam jednu koja je najefikasnija.

BKTV news - Vežbajte jogu 20 minuta dnevno i recite zbogom celulitu - Pixabay
BKTV news – Vežbajte jogu 20 minuta dnevno i recite zbogom celulitu – Pixabay

Zauzmite stav uskog raskoraka. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u kolenu i podignite je prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema leđima. Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob. Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji do tela i levu ruku u vis. U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju. Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja podstiče hormonalnu ravnotežu i donosi veću količinu kiseonika u telo, koji je neophodan u borbi protiv sagorevanja masnoća. Vratite se u početni položaj i vežbu ponovite i na drugoj nozi.

Svakodnevno praktikujte ovu vežbu oko 20 minuta, kako biste vidno popravili stanje. Ako ne možete svakodnevno, vežbajte bar 20 minuta tri puta nedeljno. Možete je kombinovati i sa drugim joga pozama.

Za najbolji efekat, sa jogom kombinujte trčanje i vežbe snage (najbolje čučnjeve i iskorak). Ako imate vremena, ubacite i kratku samomasažu kritičnih zona na suvo (suva četka ili frotir) ili nekim omiljenim uljem ili kremom.

Vežbu morate raditi što je smirenije, sporije i kontrolisanije moguće. Rezultati su vidljivi već za mesec dana.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!