Vežbe za stomak (VIDEO) - Youtube print screen
Vežbe za stomak (VIDEO) - Youtube print screen

Vežbe za stomak, koje možete raditi kod svoje kuće, koje ne zahtevaju korišćenje bilo kakvih sprava ili pomagala, za oblikovanje trbušnih mišića, samo 10 minuta svakog dana.

Vežbe za stomak, struktura:

 • 10 vežbi
 • svaku vežbu za stomak treba raditi 45 sekundi
 • vežbanje traje ukupno 10 minuta
Vežbe za stomak (VIDEO) - Youtube print screen
Vežbe za stomak (VIDEO) – Youtube print screen

Vežbe za stomak, opis vežbi:

 • Ležeći na podu, nogama se rade “makazice”
 • Ležeči na podu, desnom rukom pipnuti list leve noge sa spoljne strane, leva ruka je na vratu; levom rukom pipnuti list desne noge sa spoljne strane, desna ruka je na vratu
 • Oslanjajući se levim laktom na pod, desna ruka je na desnom kuku, levi kuk podizati od poda. Oslonac je na levom kolenu.
 • Promeniti stranu. Oslanjajući se desnim laktom na pod, leva ruka je na levom kuku, desni kuk podizati od poda. Oslonac je na desnom kolenu.
 • Sedeći položaj na podu, sa blago savijenim kolenima. Pripojenim šakama rotirati laktove levo-desno naprežući trbušne mišiće, kao kod igre “twists”.
 • Ležeći na podu, držati noge uspravno i rukama pipnuti podkolenice na što većoj visini, blago se savijajući u trbušnom delu. Spustiti se leđima na pod.
 • Stav kao za sklekove. Oslonac je na desnoj nozi, podignuti levu nogu što više u vis. Spustiti levu nogu. Oslonac je na desnoj nozi, podignuti desnu nogu što više u vis. Spustiti desnu nogu.
 • Okrenuti se. Oslonac je na obe ruke, kukove podići sa zemlje i oslonac je na levoj nozi. Podignuti što više desnu nogu. Spustiti desnu nogu. Oslonac je na desnoj nozi. Podignuti što više levu nogu. Spustiti levu nogu.
 • Ležeći na podu, podići noge u vis i saviti u kolenima. Lagano spustiti desnu nogu i dodirnuti pod, podići desnu nogu u početni položaj.Lagano spustiti levu nogu i dodirnuti pod, podići levu nogu u početni položaj.
 • Sedeći na podu, spustiti se nazad u ležeći položaj, oslonac je na podlakticama a noge ispružati i držati na 20 cm od podloge. Podići se i skupiti noge.

Napomena:

Vodite računa da nisu sve vežbe prihvatljive za svakoga. Pre nego što počnete da primenjujete bilo koju vežbu, uzmite u obzir vašu starost, fleksibilnost vašeg tela, kao i status vašeg zdravlja, da biste doneli odluku da li je predložena vežba (ili vežbe) dobra za vas.

Svaka vežba ili skup vežbi, mogu biti opasne i mogu rezultirati povredama. Svaka predložena vežba se koristi (pravilno ili nepravilno) na sopstvenu odgovornost svakoga ko se odluči da iste vežbe koristi.

Trbušnjaci i ostale grupa vežbi za trbušne mišiće najvažniji su uslov za čvrst i lepo definisan stomak. Ali, ono što većina trenera i fitness stručnjaka naglašava jeste da je definisan stomak rezultat uravnotežene ishrane.

Ali, što to znači? I da radite sve moguće vežbe koje su predviđene za trbušne mišiće, teško da možete da vidite rezultate ako određene namirnice jednostavno ne izbacite iz jelovnika. Dok noge i zadnjicu možemo da oblikujemo intezivnim vežbanjem (mada i tu je važna ishrana), trbušnjaci su čak 70 posto ishrana, a 30 posto vežbe.

Ipak, postoje vežbe koje utiču na sve mišiće tela, ali posebno dobro deluju na mišiće samog kora (core). Naravno, reč je o planku na prvom mestu, jer upravo sa njim najbolje oblikujemo ovu grupu mišića.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!