Vinarija Trilogija: Nova etiketa, Pečat Merlot Cuvée

Vinarija Trilogija, kuća vrhunskih kvalitetnih vina, podarila nam je novu etiketu: Pečat Merlot Cuvée, 2019.

Prema Wikipedia, Cuvée (francuski izgovor: ​​[kyve] [kive]) je francuski izraz za vino koji potiče od cuve, što znači bačva ili rezervoar. Proizvođači vina koriste termin cuvée sa nekoliko različitih značenja.

Pečat Merlot Cuvée vinarije Trilogija je kupaž tri različita Pečata:

  • Pečat, berba 2017., Barrique, Grand Reserve (uz dodatak 10% Cabernet Franc) – 15%
  • Pečat, berba 2018., iz inox-a, (uz dodatak 3% Cabernet Franc) – 36%
  • Pečat, berba 2019., iz inox-a, (uz dodatak 10% Cabernet Franc) – 49%

Vlasnik vinarije Trilogija, Dragan Mijailović, naveo je glavne karakteristike etikete Pečat Merlot Cuvée, 2019:

„Iako je ovo kupaž nekoliko razlčitih Pečata i berbi, još uvek ima intenzivnu tamnu bordo-ljubičastu boju uz odličan balans kiselina i alkohola i puno telo. Aroma je neočekivano voćna, na prvi kontakt izdvaja se crveno bobičasto voće, a u dugoj završnici se javljaju čokolada, pekmez od sušenih šljiva, kafa i, na kraju; vanila. Barrique je diskretan ali postojan – neopterećujući. Umesto zaključka: ovaj Pečat Merlot Cuvée je dokazao da je vino „živo“ i da se menja, kako kroz vreme, tako i u mešanju sa drugim vinima-berbama i da nas uvek iznenađuje krajnjim rezultatom.“

Pečat Merlot Cuvée, vinarija Trilogija, slaganje vina i hrane:

Na preporuku Dragana Mijailovića, sertifikovanog somelijera, ovaj Merlot Cuvée se savršeno slaže sa:

  • stari prevreli sirevi: gauda, parmezan, kačkavalji i bresaola, suve šljive, crne maslinke…
  • gulaš u Cuvée-u, suve šljive, šampinjoni, začini…
  • kolač od čokolade sa cimetom i vanilin šećerom, punjen šljivama, ribizlama, kupinama – rendana čokolada odozgo…

Služi se na temperaturi 16 – 18 C stepeni.

Za kraj, da se ne zaboravi: Vinarija Trilogija sa Merlot Barique Pečat 2016 upisala se na svetsku mapu izuzetnih vina – Robert Parker 90 poena – OUSTANDING!

Više detalja na web prezentaciji: http://vinarijatrilogija.rs

Dragan Mijailović, vlasnik vinarije Trilogija - foto vinarija Trilogija
Dragan Mijailović, vlasnik vinarije Trilogija – foto vinarija Trilogija

Ukratko o vinariji Trilogija

Mesto Banja, u kome se nalazi vinarija, je u srcu Šumadije, između Aranđelovca i Topole. Vinarija Trilogija je “boutique” vinarija, a pozicija vinograda je na platou gde stalno duvaju vetrovi, a osunčanost je od izlaska do zalaska Sunca. Pogled na Oplenac, Rudnik, Venčac i Bukulju čini boravak u vinariji nezaboravnim. Vlasnik vinarije Dragan Mijailović je zasadio Merlot i Cabernet Franc, jer je sledio stručni nalaz laboratorije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, kojim je ustanovljeno da je sastav zemljišta idealan za gajenje sorte Merlot. “Kapacitet proizvodnje je dizajniran do 10.000 litara vina po sezoni, jer nam je važan kvalitet (a ne kvantitet) i zadovoljstvo naših potrošača.”, rekao nam je Dragan Mijailović.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vinarija Trilogija: Nova etiketa, Pečat Merlot Cuvée

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.