Vitaminski obrok koji čisti organizam - foto Image by Raul Florinto from PixabayRaul Florinto from Pixabay"/>
Vitaminski obrok koji čisti organizam - foto Image by Raul Florinto from Pixabay

Vitaminski obrok, koji čisti organizam: sok od šargarepe, spanaća i jabuke, je ceđeno, potpuno prirodno piće koje čisti organizam i pruža mnoge esencijalne vitamine i minerale u brzoj i jednostavnoj formi.

Spanać ima visok sadržaj B vitamina, kao i vitamina A, zatim vitamin C i K. Šargarepa, spanać i jabuka je kombinacija, koja sadrži kalcijum, kalijum, gvožđe i magnezijum. Voće i povrće kombinovani u obliku ceđenog soka, pružaju organizmu puno energije za popodnevne aktivnosti, uz delikatan ukus.

Procesirano voće, osim bogatih sastojaka vitamina i minerala, sadrži i veliku količinu biljnih vlakana, uz niskokalorični sastav, može zameniti jedan obrok (recimo večeru). Ovim se možemo se osloboditi viška masnih naslaga. Dakle, osim što konzumirate ukusnu vitaminsku bombu u obliku procesiranog voća, jeste očišćen organizam i korigovana telesna težina.

Vitaminski obrok, sastojci:

  • šargarepa, 4 komada
  • jabuka, 2 komada
  • spanać, 2 svežnja

Vitaminski obrok, priprema:

  • Operite sve voće i povrće detaljno, pazeći da uklonite svu prljavštinu iz šargarepe i spanaća.
  • Isecite krajeve od šargarepe i bacite (možete oljuštiti šargarepu ako želite).
  • Isecite povrće u veličini koja je pogodna za vaš sokovnik ili blender i počnite procesiranje.
  • Pijte sok odmah posle pripreme.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!