Voćne korpice – Kristina Gašpar
Voćne korpice – jedan od mojih omiljenih kolača!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Voćne korpice – Kristina Gašpar
- Neophodni sastojci za testo:
- 120 gr margarina ili putera
- 3 kašike šećera u prahu
- 3 kašike kokosa
- 200 gr brašna tip 400
- 2 kašičice ruma
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 jaje
- Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 puding od vanile
- 100 gr šećera
- 100 gr margarina ili maslaca
- 200 gr šlag kreme od vanile
- 50 g kokosa
- Sos od voća:
- 100 gr bobičastog voća
- 50 gr šećera
- 1 kašičica ravnagustina plus voda za rastvaranje 50 ml
- Za testo sjediniti sve suve sastojke, dobro izraditi kako bi ste magrarin sjedinio sa suvim sastojcima, napraviti udubljene, pa dodati rum i jaje, Umesiti testo koje treba da odstoji u frižideru oko pola sata.
- Testo razviti 3 mm debljine i vaditi krugove željenog prečnika, peći u plehu za projice, manje ili veće, ali sa obrnute strane. Peći 10 minuta na 170 stepeni.
- Dok se testo odmara u frižideru, pripremiti fil: skuvati puding u mleku sa šečerom na uobičajen način. U vruć puding staviti sitno iseckan maslac i mešati dok se on ne otopi. Fil ostaviti da se dobro ohladi, pa ga staiti u frižider. Kada je skroz hlada, dodati ššlag kremu i kokos i umutiti mikserom. Vratiti u frižider.
- Kada su korpice pečene, napraviti sos od voća: voće i šećer staviti da provre, gustin razmuti sa 50 ml vode i ukuvati sa voćem.
- Na dno korpice sipati kašičicu sosa, pa fil, dekorisati kokosom i komadićima čokolade.