Zapečena boranija – za ovaj recept koristi se sveža zelena i žuta “olovka” boranija. Veoma brza i jednostavna priprema, i uz dobru sezonsku salatu, veoma ukusan obrok.
Zapečena boranija – Recepti i Kuvar online
Zapečena boranija – za ovaj recept koristi se sveža zelena i žuta “olovka” boranija. Veoma brza i jednostavna priprema, i uz dobru sezonsku salatu, veoma ukusan obrok.
- 500 gr zelena boranija ("olovka")
- 500 gr žuta boranija ("olovka")
- 2 glavice crveni luk (narezane na kolutove)
- 1 čen beli luk (sitno iseckan)
- 1 kašičica vlašac (začin)
- maslinovo ulje
- so
- biber
- Zagrejte rernu na 200 – 220 C.
- Dublji sud za pečenje premažite maslinovim uljem.
- Boraniju dobro operite i odstranite samo vrhove mahuna. Dobro ocedite. Ubacite boraniju u podmazan sud za pečenje. Dodajte crveni luk narezan krupnije, ili na kolutove, kao i sitno iseckan beli luk. Dodajte kašičicu vlašac začina. Sve prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Pecite oko 30 minuta u rerni, dok se luk ne karamelizuje, a boranija ne bude gotova. Vodite računa da se boranija ne raskuva. Služite na velikom tanjiru, uz prepečeni domaći hleb i sezonsku salatu.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!