Zapečena boranija sa piletinom.
Zapečena boranija sa piletinom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Zapečena boranija sa piletinom.
- 700 g boranije
- 400 g pilećeg belog mesa
- 2 komada šargarepe (veće)
- 150 ml soka od paradajza
- ulja (malo)
- so
- začin
- Meso iseći na komade i propržiti ga na zagrejanom ulju. Kad promeni boju, posoliti, dodati šargarepu (očišćenu i isečenu na kolutove) i usuti vodu (3-4 šolje). Kuvati na umerenoj temperaturi 5 minuta pa dodati boraniju.
- Kuvati 20 minuta pa dodati paradajz sok i začiniti po ukusu. Ako tečnost uvri, usuti još šolju vode. Kuvati još malo, da meso i boranija omekšaju i da tečnost skoro skroz uvri.
- Sipati u vatrostalnu posudu i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
- Posluziti toplo. Prijatno!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!