Zapečena boranija sa piletinom – Jelena Nikolić

0

Zapečena boranija sa piletinom.

Zapečena boranija sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Zapečena boranija sa piletinom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca
Najbolji recept meseca – Recepti i Kuvar online
Zapečena boranija sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zapečena boranija sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Zapečena boranija sa piletinom.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 700 g boranije
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 2 komada šargarepe veće
  • 150 ml soka od paradajza
  • ulja malo
  • so
  • začin

Uputstvo za pripremu

  1. Meso iseći na komade i propržiti ga na zagrejanom ulju. Kad promeni boju, posoliti, dodati šargarepu (očišćenu i isečenu na kolutove) i usuti vodu (3-4 šolje). Kuvati na umerenoj temperaturi 5 minuta pa dodati boraniju.
  2. Kuvati 20 minuta pa dodati paradajz sok i začiniti po ukusu. Ako tečnost uvri, usuti još šolju vode. Kuvati još malo, da meso i boranija omekšaju i da tečnost skoro skroz uvri.
    Zapečena boranija sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  3. Sipati u vatrostalnu posudu i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
    Zapečena boranija sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  4. Posluziti toplo. Prijatno!
    Zapečena boranija sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.