Zapečena piletina – ovako spremljena piletina je sočna, mekana i topi se u ustima.
Volim da pripremam ovu piletinu svojim gostima jer svi budu iznenadjeni ukusom jela od pilećeg filea.

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Zapečena piletina – Javorka Filipović
Zapečena piletina – ovako spremljena piletina je sočna, mekana i topi se u ustima.
- 500 gr pileći file
- 300 gr šampinjoni
- 1 komad crni luk
- 3 čena beli luk
- 1 šargarepa
- ulje (malo)
- suvi biljni začin (po ukusu)
- senf (po potrebi)
- 1 vezica peršunov list
- 150 ml kisela pavlaka
- 100 gr gauda
- Na ulju propržiti glavicu sitno iseckanog luka,
- Dodati šampinjone isečene na listiće i izrendanu šargarepu.
- Sve dobro propržiti da uvri tečnost, začiniti po ukusu,
- Dodati beli luk, sitno iseckan list peršuna i kiselu pavlaku.
- Pileće belo meso /file/, iseći na tanke šnicle,
- Svaku premazati s malo senfa, uvaljati u brašno s obe strane i propržiti na zagrejanom ulju po 5 minuta
- s obe strane.
- Podmazati vatrostalnu posudu, po dnu rasporediti šampinjone, a preko složiti pileće belo meso.
- Preko mesa narendati gaudu, sve lepo poravnati i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 220 stepeni.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!