Zapečeni pirinač – Suzana Mitić

Zapečeni pirinač – Suzana Mitić

Zapečeni pirinač – ručak koji se brzo sprema i svi ga obožavaju.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zapečeni pirinač – Suzana Mitić

  • pilece meso po zelji (ja sam koristila batak i karabatak)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 vece sargarepe
  • celer
  • 100 gr pirinča
  • malo persuna
  • malo ulja
  • so
  • biber
  1. Na malo ulja izdinstati sitno secen crni luk.Dodati pilece meso.
  2. Iseckati sargarepu i celer na zeljene komade i sve zajedno dinstati.
  3. Dodati pirinac,posoliti i staviti biber.Dinstati desetak minuta.
  4. Celu smesu isipati u vatrostalnu ciniju.Sipati 2 dl vode i staviti da se zapece u rerni 30 minuta na 200 C.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zapečeni pirinač – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.