Zavrzlame sa jabukama - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Zavrzlame sa jabukama - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Zavrzlame sa jabukama.

Zavrzlame sa jabukama, sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 1,5 kg jabuka,
  • 8 kašika šećera sam ja sam dodala, a vi možete po ukusu, više ili manje,
  • 5 kašika griza,
  • 2 vanilin šećera i
  • ulje.

Zavrzlame sa jabukama, priprema:

  • Uzmite jednu koru poprskajte sa malo ulja, rendane jabuke pomešajte sa šećerom, a vanilin šećerom i grizom.
  • Na jednu koru rasporedite smesu, urolajte, a zatim motajte u krug i tako redom, dok sve ne potrošite.
  • Tepsiju podmažite, rernu zagrejte i pecite zavrzlame dok lepo ne porumene.
  • Ja sam na kraju pečenja svaku zavrzlamu posula mešavinom cimeta i šećera.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!