Zdrav Brownie – Novogodišnji irvasi – moram napomenuti da je ovo POSTAN, BEZ-GLUTENSKI kolač. Koji je, pored toga, preukusan, zdrav i dekorativan.
Idealan za decu, a opet ne sadrži previše šećera. Kombinacija začina daje ovom kolaču posebnu aromu. Jednostavno zaljubićete se na prvi zalogaj ! (Ako već niste na prvi pogled) . 🙂
Ksenija Bako, blog Ksenijina kuhinjica >>>
Zdrav Brownie – Novogodišnji irvasi – Ksenija Bako – Recepti i Kuvar online
Zdrav Brownie – Novogodišnji irvasi – moram napomenuti da je ovo POSTAN, BEZ-GLUTENSKI kolač. Koji je, pored toga, preukusan, zdrav i dekorativan.
- 1 šolja heljdino brašno
- 0,5 Šolja Rogač
- 1 Šolja orasi (mleveni)
- 0,5 šolja suvo grožđe
- 2 kom zelene jabuke (rendane)
- 2 dl kisela voda
- 5 kašika ulje
- 2 kašike braon šećer (ili malteks)
- 1 kašičica soda bikarbona
- 1 kašika kakao prah
- 1 kašičica cimet
- 1 kašičica đumbir
- 0,5 kašičica muškatni oraščić
- 100 gr crna čokolada
- 50 gr bela čokolada
- 2 kesice šarene bombonice
- 16 kom grisine (ili perece)
- Sjediniti sve suve sastojke, zatim dodati jabuke, ulje i kiselu vodu. Sve sastojke dobro promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200c oko 40-45 minuta.
Dekorisanje :
Otopiti crnu čokoladu sa 1 kašikom ulja, i premazati po površini kolača. Ostaviti sat vremena u frižideru.
Otopiti belu čokoladu sa 1 kašikom ulja, ostaviti par minuta da se ohladi.
Nakon toga sipati otopljenu čokoladu u kesu na kojoj ste napravili malu rupicu. I na taj način crtajte po vašem kolaču. Ja sam napravili linije, kao i male tačkice na koje sam zalepila oči i nosiće. Oko kolača sam zabola grisine. Koje predstavljaju rogiće. - Obavezno ohladiti pre dekorisanja .
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!