Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Zdrav Brownie – Novogodišnji irvasi – Ksenija Bako

0

Zdrav Brownie – Novogodišnji irvasi – moram napomenuti da je ovo  POSTAN, BEZ-GLUTENSKI kolač. Koji je, pored toga, preukusan, zdrav i dekorativan.

Idealan za decu, a opet ne sadrži previše šećera. Kombinacija začina daje ovom kolaču posebnu aromu. Jednostavno zaljubićete se na prvi zalogaj ! (Ako već niste na prvi pogled) . 🙂

Zdrav Brownie - Novogodišnji irvasi - Ksenija Bako - Recepti i Kuvar online
Zdrav Brownie – Novogodišnji irvasi – Ksenija Bako – Recepti i Kuvar online

Ksenija Bako, blog Ksenijina kuhinjica >>>

Zdrav Brownie - Novogodišnji irvasi - Ksenija Bako - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zdrav Brownie - Novogodišnji irvasi - Ksenija Bako - Recepti i Kuvar online

Zdrav Brownie - Novogodišnji irvasi - moram napomenuti da je ovo POSTAN, BEZ-GLUTENSKI kolač. Koji je, pored toga, preukusan, zdrav i dekorativan.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 25 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 šolja heljdino brašno
  • 0,5 Šolja Rogač
  • 1 Šolja orasi mleveni
  • 0,5 šolja suvo grožđe
  • 2 kom zelene jabuke rendane
  • 2 dl kisela voda
  • 5 kašika ulje
  • 2 kašike braon šećer ili malteks
  • 1 kašičica soda bikarbona
  • 1 kašika kakao prah
  • 1 kašičica cimet
  • 1 kašičica đumbir
  • 0,5 kašičica muškatni oraščić
  • 100 gr crna čokolada
  • 50 gr bela čokolada
  • 2 kesice šarene bombonice
  • 16 kom grisine ili perece

Uputstvo za pripremu

  1. Sjediniti sve suve sastojke, zatim dodati jabuke, ulje i kiselu vodu. Sve sastojke dobro promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200c oko 40-45 minuta.Dekorisanje :Otopiti crnu čokoladu sa 1 kašikom ulja, i premazati po površini kolača. Ostaviti sat vremena u frižideru.Otopiti belu čokoladu sa 1 kašikom ulja, ostaviti par minuta da se ohladi. Nakon toga sipati otopljenu čokoladu u kesu na kojoj ste napravili malu rupicu. I na taj način crtajte po vašem kolaču. Ja sam napravili linije, kao i male tačkice na koje sam zalepila oči i nosiće. Oko kolača sam zabola grisine. Koje predstavljaju rogiće.
  2. Obavezno ohladiti pre dekorisanja .

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.