Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Zdravi biskviti za bebe – Ana Vuletić

5 51

Zdravi biskviti za bebe – kada bebi krenu da izbijaju zubići, mnogi pedijatri će savetovati da bebi počnete da dajete keksiće i najčešće roditelji tada počnu da kupuju razne vrste biksvita.

Međutim, svi kupovni sadrže dosta šećera i mogu poremetiti bebinu ishranu kao i povećati rizik od karijesa. Evo jednog brzog recepta za mame za domaće zdrave biksvite.

Zdravi biskviti za bebe - Ana Vuletić - Lena uživa u biskvitima - Recepti i Kuvar online
Zdravi biskviti za bebe – Ana Vuletić – beba Lena uživa u biskvitima – Recepti i Kuvar online

Zdravi biskviti za bebe - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Zdravi biskviti za bebe - kada bebi krenu da izbijaju zubići, mnogi pedijatri će savetovati da bebi počnete da dajete keksiće i najčešće roditelji tada počnu da kupuju razne vrste biksvita.Međutim, svi kupovni sadrže dosta šećera i mogu poremetiti bebinu ishranu kao i povećati rizik od karijesa. Evo jednog brzog recepta za mame za domaće zdrave biksvite.
Obrok Užina
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 8 porcija
Autor Ana Vuletić

Sastojci

 • 25 ml maslinovo ulje extra virgin, predhodno ohlađeno (30min u frižideru)
 • 50 gr kukurznog brašna sitno mlevenog
 • 0,5 kom banane nagnječene
 • 1 kom jabuke manje, naribane na najstinije

Uputstvo za pripremu

 1. Predhodno ohlađeno maslinovo ulje u frižideru i ostale sastojke pomešajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Ulje ako je pravo extra virgin ono će se zgusnuti na hladnoći.
  Zdravi biskviti za bebe - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
 2. Ostavite u frižideru masu oko pola sata da se sjedini.
 3. Ukoliko imate modlice ili kalupe, izlite u kalupe smesu. Ukoliko nemate (kao ja), možete izvaditi manju ili veću količinu mase i oblikovati nožem ili spatulom u keksić. Naređajte na papir za pečenje u pleh.
 4. Stavite u predhodno zagrejanu rernu i pecite na 180c oko 15-20 minuta dok ne porumene.
 5. Sačekajte da se ohlade pre nego što date bebi.

Beleške

Nemojte dodavati šećer u biskvite jer je banana dovoljno slatka. Možete koristiti i drugo voće u skladu sa vašom maštom i onim što ste predhodno uveli bebi. Bebu koja još uvek jede kašice davati biksvite uz obavezan nadzor, jer uvek postoji opasnost da otkinu preveliki komad. Ovakve biskvite možete praviti i starijoj deci.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

5 Komentara
 1. Zorica Stajić kaže

  Pogrešno sam shvatila, ovo je najbolji dnevni recept ali u svakom slučaju, super je…

  1. Miodrag Ilić kaže

   Da, šaljemo dnevna obaveštenja, kao smernicu autorima, i ostalim registrovanim korisnicima.

 2. Zorica Stajić kaže

  Čestitam na ovonedeljnom receptu, za bebe uvek sve najbolje…

  1. Ana Vuletić kaže

   Iako ste pogrešno shvatili, hvala. A jeste jedna od važnijih rubrika, pogotovo za nas mame malih beba 🙂 Uvek postoje te nedoumice oko ishrane naše dece i kako balansirati vreme i zdravu ishranu, pa brzi recepti uvek dobro dođu. Veliki pozdrav

   1. Ana Vuletić kaže

    Dobila sam savet da su dobri i sa ovsenim pahuljicama i probala, međutim tada ispadnu znatno tvrđi i meni manje ukusni. Možete da probate i tako, možda se vama više svidi ili sa heljdinim brašnom, ali meni i dalje najbolji su sa kukurznim

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.