Zlatne pogačice.
Zlatne pogačice, sastojci:
- 1/2 kg brašna
- 1/2 kockice kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 130 ml vode
- 100 ml mleka
- 80 ml jogurta
- 50 ml ulja i
- 1 žumance
Zlatne pogačice, priprema:
- U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac.
- U vanglicu staviti brašno, so, jogurt, ulje, žumance i na kraju kvasac.
- Zamesiti testo.
- Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara.
- Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu.
- Rastanjite na debljinu prsta i čašicom vadite pogačice.
- Pogačice poređajte u podmazanu tepsiju, ostavite da odmaraju petnestak minuta, a zatim pecite.
- Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite dok lepo ne porumene.
Uživajte u svakom zalogaju!
Verica Poznanović
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji! Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!