Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Žumance i tikvica – Ana Vuletić

0

Žumance i tikvica – lagana, slatka kašica u kojoj bebe uživaju. Žumance uvodite 1/8, 1/4, 1/2, a potom celo.

Žumance i tikvica - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Žumance i tikvica – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Žumance i tikvica - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Žumance i tikvica - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Žumance i tikvica - lagana, slatka kašica u kojoj bebe uživaju. Žumance uvodite 1/8, 1/4, 1/2, a potom celo.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1 porcija

Sastojci

  • 1 komad jaje kuvano
  • 1 komad crveni krompir seckan na kockice
  • 1 šaka karfiola samo cvetovi
  • 1 komad tikvica seckana na kockice

Uputstvo za pripremu

  1. Oljuštite tikvicu i crveni krompir i iseckajte na kockice.
  2. U vodu stavite jaje da se kuva i nakon 5 minuta od ključanja, ubacite krompir, tikvicu i karfiol. Kuvajte još oko 10minuta.
  3. Odvojte jaje. A povrće procedite i ubacite u blender.
  4. Oljuštite jaje i odvojte samo žumance, belance pojedite vi. Belance se bebama uvodi tek posle godinu dana.
  5. U blender zajedno sa povrćem ubacite i žumance i blendirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu.
  6. Ohladite i poslužite bebi.

Beleške

Ukoliko ste u žurbi uvek je dobro imati u zamrzivaču kockice ledenih sokića (jabuka i šargarepa razblažene vodom), koje možete ubaciti u kašicu i na taj način je brzo rashladiti.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.