Zvezdice sa sirom – Suzana Mitić

2

Zvezdice sa sirom – hrskavi zalogaji puni sira, bez kvasca. Kim daje prefinjen ukus, naravno ko voli!

Zvezdice sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Zvezdice sa sirom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Zvezdice sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zvezdice sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Zvezdice sa sirom - hrskavi zalogaji puni sira, bez kvasca. Kim daje prefinjen ukus, naravno ko voli!
Obrok Doručak, Predjelo, Užina, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 250 gr margarina
  • 250 gr sira
  • 250 gr brašna
  • 1 kasicica soli
  • 2 kasike kima

Uputstvo za pripremu

  1. U odgovarajucoj posudi staviti margarin i izgnjeciti ga viljuskom. Dodati sira, soli, kim i sa brasnom zamesiti testo. Ostaviti ga 30 minuta u frizideru. Oklagijom rastanjite koru na otprilike 5-7 mm i modlicom u obliku zvezde vaditi testo.
    Zvezdice sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Redjati u plehu sa blagim razmakom.Peci na 200 C dok ne porumeni.
    Zvezdice sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. Uzivati u hrskavom ukusu. Prijatno.
    Zvezdice sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Beleške

Testo je idealno za pogacice i sve vrste mini zalogaja. Interesantno je sto u testo ne ide ni kavasac a ni pecivo a testo tako lepo naraste i ima divan izgled. Recept za ove zvezdice je vrlo jednostavan i brzo  sepamti. Nije potrebno zapisivati jer koliko margarina toliko brasna i sira.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

2 Komentara

  1. Kristina Gašpar kaže

    Pecivo pripremljeno na ovaj način još više naraste kada se testo duže odmara. Probaj drugi put da umesiš, npr. uveče, a ispečeš ujutru ili obrnuto. Prirodna fermentacija je čudo 🙂

    1. Suzana Mitić kaže

      Ja tako i isplaniram,medjutim dodje do iznenadnog preokreta plana!Moracu da zamesim duplu meru pa da gledam kako narasta testo.Hvala ti Kris.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.