Letnja pita – Kristina Gašpar

Letnja pita jer nisam znala kako drugačije da je nazovem. Nastala je od sastojaka koji su danima bili u frižideru. Nisam bila raspoložena za kuvanje više jela, pa sam odlučila da sve to izmešam i ispečem u rerni.

Letnja pita, sastojci:

  • 1 manji patlidžan, oko 300g
  • 1 manja tikvica, oko 200g
  • 1 veća paprika, oko 150 g
  • 1 paradajz, oko 100 g
  • 1 šolja pšeničnog griza
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/3 šolje ulja
  • 4 jajeta
  • po 1/2 kašičice soli, bibera i origana
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250 g feta sira
    *šolja je od 2dl
Letnja pita - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Letnja pita – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Letnja pita, priprema:

  • Oljuštite patlidžan i tikvicu, pa izrendajte krupno.
  • Ocedite ih dobro.
  • Paradajz i papriku isecite na sitnije kockice.
  • Jaja umutite, feta sir isecite na manje kockice.
  • Sjedinite/izmešajte sve sastojke.
  • Pitu pecite u većem plehu (koristila sam pleh dimenzija 25*35) koji ste obložili papirom za pečenje na 220 stepeni oko 25 minuta.
  • Ukoliko se odlučite za manji pleh, pecite je duže.

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.