Ajvar od mlevene paprike.
Ajvar od mlevene paprike, sastojci:
- 30 kg crvene mesnate paprike
- 1,5 l ulja
- 200 gr soli
- ljute papričice po ukusu
Ajvar od mlevene paprike, priprema:
DAN PRVI:
- Paprike ispeći i ostaviti u vecu kesu, pa u kofu.
- Tako ih ostaviti da se one potpare i ohlade.
DAN DRUGI:
- Paprike očistiti od kožice, oprati od semena i samleti na ručnoj mašini za meso.
- Uzeti veću šerpu i sipati 1 litar ulja.
- Ulje treba da se dobro ugreje, pa na ugrejano ulje staviti mlevenu papriku.
- Mešati sve vreme pripreme.
- Kuvati na laganoj vatri 60 minuta, pred kraj kuvanja dodati so i po ukusu i želji ljutu pečenu papriku i preostalo ulje, sve sjediniti i krčkati još 10 minuta.
- Tegle zagrejati, pa u zagrejane tegle sipati vruć ajvar, odmah zatvoriti tegle i staviti u rernu na 100°C na 60 minuta.
- Ajvar ostaviti da se ohladi u isključenoj rerni.
- Prijatno!
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!