Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – na ovaj način spremljen ajvar je predivnog ukusa i može da stoji 2 godine…
Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>
Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić
Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – na ovaj način spremljen ajvar je predivnog ukusa i može da stoji 2 godine…
- 17 kg paprika (crvena, 1 kutija)
- 3 kg plavi patlidžan
- 2 l ulje
- 4 kašika šećer
- 8 kašika so
- 2 kašike senf
- 1 kašika sirće
- Paprike ispeći i oljuštiti (iscediti u dzaku za krompir). Zatim ispeći i plavi paradajz (u rerni) oljuštiti ga i iscediti u cediljku od viška vode.
- Sipati 1l. ulja u šerpu da se dobro ugreje sipati samlevenu papriku, ljute papričice i samleveni plavi paradajz. Kuvati i stalno mešati, na pola kuvanja dodati još ulja, šećer i sirće, a pred kraj kuvanja sipati so i senf.
- Vreo ajvar sipati u čiste i zagrejane tegle povezivati odmah sa poklopcima i odlagati u vangli u kojoj smo stavili ćebence ili neko topliji čaršaf. Sve pokriti i ostaviti ajvar tako pokriven do sutradan.
- Ovako spremljen ajvar može da traje i dve godine.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!