Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – na ovaj način spremljen ajvar je predivnog ukusa i može da stoji 2 godine…

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – na ovaj način spremljen ajvar je predivnog ukusa i može da stoji 2 godine…

  • 17 kg paprika (crvena, 1 kutija)
  • 3 kg plavi patlidžan
  • 2 l ulje
  • 4 kašika šećer
  • 8 kašika so
  • 2 kašike senf
  • 1 kašika sirće
  1. Paprike ispeći i oljuštiti (iscediti u dzaku za krompir). Zatim ispeći i plavi paradajz (u rerni) oljuštiti ga i iscediti u cediljku od viška vode.
  2. Sipati 1l. ulja u šerpu da se dobro ugreje sipati samlevenu papriku, ljute papričice i samleveni plavi paradajz. Kuvati i stalno mešati, na pola kuvanja dodati još ulja, šećer i sirće, a pred kraj kuvanja sipati so i senf.
  3. Vreo ajvar sipati u čiste i zagrejane tegle povezivati odmah sa poklopcima i odlagati u vangli u kojoj smo stavili ćebence ili neko topliji čaršaf. Sve pokriti i ostaviti ajvar tako pokriven do sutradan.
  4. Ovako spremljen ajvar može da traje i dve godine.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ajvar sa senfom i ljutim papričicama – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.