Banana dijeta - Pixabay
Banana dijeta - Pixabay

Banana dijeta je koncipirana da se rešite viška kilograma, i bila je jako polularna u Japanu. Koncept dijete je zasnovan na neograničenom konzumiranju banana sa vodom sobne temperature ili mlekom za doručak. Ručak i večera su bez ograničenja, što se tiče konzumiranja drugih namirnica i hrane. Dozvoljeno je konzumiranje jedne ili više banana između obroka, ali, ni jedna vrsta dezerta (slatkiša) ili grickalica nije dozvoljena. Ne sme se jesti ništa posle 20h, a na spavanje se mora otići pre ponoći.

Banana dijeta - Pixabay
Banana dijeta – Pixabay

Banana dijeta je osmišljena od farmaceutkinje Sumiko Vatanabe (Sumiko Watanabe), koja ju je koncipirala za svog muža Hitošija Watanabea (Hitoshi Watanabe), a koji se ovom dijetom lišio 16,8 kg viška.

BANANA RAJSKO VOĆE, ZAŠTO BI TREBALO DA JE JEDETE SVAKI DAN, PROČITAJTE OVDE >>>

Banana dijeta, tipična pravila

  1. Pojesti bananu za doručak (možete pojesti jednu bananu, do najviše 4 male banane)
  2. Za ručak možete pojesti bananu uz malu salatu
  3. Možete popiti čašu vode kad god poželite (sobna temperatura)
  4. Večerajte pre 20 h (nema ograničenja)
  5. Možete pojesti bananu, kao večernju grickalicu
  6. Odlazak u krevet je pre ponoći

Mogući problemi sa očekivanim gubitkom kilograma mogu da nastanu zbog činjenice da nema ograničenja za ručak i večeru. To, uvek, omogućava da ljudi skloni prejedanju imaju problema sa ovakvom vrstom dijete.

Banane su odličan izvor hraljivih vlakana, kako rastvorljivih, tako i nerastvorljivih. Šest grama vlakana u dve banane za doručak, izaziva osećaj sitosti i smanjuje unos kalorija.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!