Bećar paprikaš sa taranom.
Bećar paprikaš sa taranom, sastojci:
- 1 puna kašika masti ili 2 kašike ulja,
- 2 veće glavice crnog luka ili 1 pušla mladog luka sa perajima,
- 2 paprike roge,
- 0,5 l pasiranog paradajza ili zreliji paradajz koji se oljušti i sitno isecka,
- so,
- vode oko 3 dl.
Za taranu je potrebno:
- jedno jaje,
- malo soli i
- brašna toliko da se zamesi tvrdo testo.
Bećar paprikaš sa taranom, priprema:
- Očistiti luk i iseći ga na rebarca, a ako je mlad luk iseći i peraja na sitno.
- U zagrejanu mast ili ulje staviti luk da se dinsta, a za to vreme oprati i iseći papriku na kraće rezance i dodati ih luku, da se dinstaju.
- Da bi luk i paprika pre bili gotovi, malo ih posoliti.
- U izdinstani luk i papriku dodati pasirani paradajz i poklopiti da se kuva.
- Dok se bećar paprikaš kuva, zamesiti testo za taranu i izrendati ga u taranu na krupnu stranu i posuti je sa malo brašna i promešati da se ne zalepi.
- Kada je povrće u bećar paprikašu skoro gotovo, dodati vodu i još malo soli i kad provri, staviti taranu da se skuva i pri tome mešati, da se ne bi zalepila za dno posude.
Vreme pripreme oko 30 minuta.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!