Bećar paprikaš sa taranom – Jelica Podraščanin

0
140
Bećar paprikaš sa taranom - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Bećar paprikaš sa taranom - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Bećar paprikaš sa taranom.

Bećar paprikaš sa taranom, sastojci:

  • 1 puna kašika masti ili 2 kašike ulja,
  • 2 veće glavice crnog luka ili 1 pušla mladog luka sa perajima,
  • 2 paprike roge,
  • 0,5 l pasiranog paradajza ili zreliji paradajz koji se oljušti i sitno isecka,
  • so,
  • vode oko 3 dl.

Za taranu je potrebno:

  • jedno jaje,
  • malo soli i
  • brašna toliko da se zamesi tvrdo testo.

Bećar paprikaš sa taranom, priprema:

  • Očistiti luk i iseći ga na rebarca, a ako je mlad luk iseći i peraja na sitno.
  • U zagrejanu mast ili ulje staviti luk da se dinsta, a za to vreme oprati i iseći papriku na kraće rezance i dodati ih luku, da se dinstaju.
  • Da bi luk i paprika pre bili gotovi, malo ih posoliti.
  • U izdinstani luk i papriku dodati pasirani paradajz i poklopiti da se kuva.
  • Dok se bećar paprikaš kuva, zamesiti testo za taranu i izrendati ga u taranu na krupnu stranu i posuti je sa malo brašna i promešati da se ne zalepi.
  • Kada je povrće u bećar paprikašu skoro gotovo, dodati vodu i još malo soli i kad provri, staviti taranu da se skuva i pri tome mešati, da se ne bi zalepila za dno posude.

Vreme pripreme oko 30 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!